Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Ερντογάν ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να βοηθάει την Τουρκία στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Ερντογάν ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να βοηθάει την Τουρκία στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε το θέμα των πυρκαγιών που μαίνονται στον τουρκικό νότο σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διαβεβαίωσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να βοηθάει την Άγκυρα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

"Οι δύο πλευρές συζήτησαν την επείγουσα κατάσταση που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στις νότιες περιοχές της Τουρκίας. Σημείωσαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στη μάχη κατά της φυσικής καταστροφής", σημειώνει σε μια ανακοίνωσή του σήμερα το Κρεμλίνο.

"Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να παράσχει ευρεία βοήθεια στην Τουρκία στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Ο Ερντογάν ευχαρίστησε θερμά (τον Ρώσο Πρόεδρο) για τη σημαντική στήριξη", προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Σε κλίμα επιβαρυμένο από νέες εντάσεις, πολιτικές αιχμές και αυξημένη καχυποψία, οδηγούνται σήμερα, οι δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού. Η συνάντηση Μενέλαου Μενελάου και Μεχμέτ Ντάνα-η πρώτη μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμάν- δεν αναμένεται να παράξει ουσιαστική πρόοδο, αλλά ήδη λειτουργεί ως βαρόμετρο για το τι έχει αλλάξει και, κυρίως, για το τι δεν έχει.