ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπορεί μια επιχείρηση να ζητήσει ταυτότητα ή διαβατήριο με το SafePass;

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπορεί μια επιχείρηση να ζητήσει ταυτότητα ή διαβατήριο με το SafePass;

Ολοένα και περισσότερο αυστηροποιούνται τα μέτρα εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα ερωτήματα των πολιτών αναφορικά με το SafePass και τον έλεγχο των υποστατικών είναι δεκάδες καθημερινά, αφού ο κόσμος θέλει να γνωρίζει τι ισχύει σε κάθε περίπτωση με τα νέα διατάγματα που εκδίδονται συχνά.

Ορισμένα από αυτά τα ερωτήματα αφορούν και τον έλεγχο για SafePass και πιο συγκεκριμένα, εάν ο υπεύθυνος του υποστατικού δικαιούται να ζητήσει αποδεικτικό στοιχείο από τον πολίτη (σ.σ. ταυτότητα), μετά την επίδειξη του σχετικού εγγράφου (σ.σ. SafePass) για να εισέλθει στον χώρο.

Αυτό που πηγάζει μέσα από το σχετικό διάταγμα είναι ότι ο υπεύθυνος του υποστατικό που προβαίνει σε έλεγχο, μπορεί να ζητήσει την ταυτότητα ή το διαβατήριο από τον εκάστοτε πολίτη,  με σκοπό να εξακριβώσει εάν είναι το ίδιο πρόσωπο που κατέχει το SafePass και δεν το έχει «δανειστεί» από τρίτο άτομο.  

Έτσι, μπορεί να εξαλειφτεί οποιαδήποτε ένσταση ή αμφιβολία που ενδεχομένως να έχουν οι πολίτες όταν προσέρχονται σε χώρους εστίασης ή άλλους τόπους που είναι υποχρεωτική η επίδειξη του SafePass.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάμερες στα σχολεία μόνο με όρους: Το ΥΠΑΝ βάζει φρένο - Τι προβλέπουν οι νέες οδηγίες

Κάμερες στα σχολεία μόνο με όρους: Το ΥΠΑΝ βάζει φρένο - Τι προβλέπουν οι νέες οδηγίες

Αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας για τις κάμερες στα σχολεία θέτει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), υπενθυμίζοντας με νέα εγκύκλιο τις δεσμευτικές οδηγίες που οφείλουν να τηρούν οι σχολικές μονάδες σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση και χρήση κλειστών κυκλωμάτων βιντεοπαρακολούθησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE