ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σαρώνει τους ανεμβολίαστους ο κορωνοϊός στην Κύπρο - Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι ασθενείς στην Εντατική

Σαρώνει τους ανεμβολίαστους ο κορωνοϊός στην Κύπρο - Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι ασθενείς στην Εντατική

Μεγάλη ανησυχία πνέουν οι νοσηλείες ασθενών με covid-19 στα νοσηλευτήρια της Κύπρου, καθώς αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται συνολικά 289 ασθενείς.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Εκπρόσωπος του ΟΚΥπυ, Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι τις προηγούμενες ημέρες οι νοσηλείες ξεπέρασαν τους 300 ασθενείς, ωστόσο παρατηρείται μερική εξισορρόπηση εισαγωγών και εξιτηρίων.

Αυτό όμως που φέρνει ανησυχίες είναι η μεγάλη αύξηση στους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως τόνισε ο κ. Χαριλάου «σπάσαμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τους νοσηλευόμενους στην ΜΕΘ να φτάνουν του 49 ασθενείς με κορωνοϊό» ενώ άλλοι έξι ασθενείς νοσηλεύονται στην ΜΕΘ με άλλες ασθένειες φέρνοντας μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ.

Όπως διαφαίνεται οι νοσηλείες αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιστατικά από 37 ετών στην ΜΕΘ καθώς και άνω των 70 με το κύριο κοινό χαρακτηριστικό τους ο μη εμβολιασμός τους. Εξηγώντας την κατάσταση των νοσηλευόμενων ο κ. Χαριλάου ανάφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι, ακόμη και σε περιπτώσεις ηλικιωμένων που υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες τους, πρόκειται για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί σημειώνοντας ότι συνολικά 9 στους 10 δεν έχουν λάβει καμία δόση του εμβολίου.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Χαριλάου εξέφρασε την ανησυχία του για αυτό το κύμα της πανδημίας καθώς οι ασθενείς νοσούν πολύ πιο βαριά με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και βαριές πνευμονίες.

Μάλιστα πέραν των ανησυχητικών περιστατικών στην ΜΕΘ υπάρχουν και πολλοί ασθενείς που χρειάζονται να νοσηλευτούν σις Μονάδες Αυξημένης Φροντιδάς με τον αριθμό να φτάνει μέχρι και τους 50 αυτή τη στιγμή.

Παρ’ όλα αυτά το γεγονός ότι τα θετικά περιστατικά στην κοινότητα έχουν σταθεροποιηθεί φέρνουν ελπίδες και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, ίσως και να υπάρξει μείωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top