Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χάσαμε δεύτερο καλοκαίρι, θα χάσουμε και δεύτερο χειμώνα; - Τι μέτρα αναμένεται να επιστρέψουν το φθινόπωρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χάσαμε δεύτερο καλοκαίρι, θα χάσουμε και δεύτερο χειμώνα; - Τι μέτρα αναμένεται να επιστρέψουν το φθινόπωρο

Συνεχίζεται να κινείται σε υψηλά επίπεδα ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων, την ώρα που η μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ» βρίσκεται στην κοινότητα. Οι επιδημιολογικοί δείκτες ανεβαίνουν απότομα και οι φόβοι για το φθινόπωρο μεγαλώνουν.

Παρόλο που στις αρχές του καλοκαιριού όλοι νομίζουμε πως έχουμε ξεμπερδέψει από την πανδημία, το τέταρτο κύμα έκανε την εμφάνιση του και όχι μόνο επιστρέψαμε σε μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων, αλλά σε τετραψήφιους κάτι που πρώτη φορά είδαμε στην Κύπρο μέσα στον ενάμιση χρόνο της πανδημίας.

Η χρήση του safe pass έγινε απαραίτητη σε όλους τους χώρους και αυτό αύξησε σε ένα σχετικά μεγάλο βαθμό την εμβολιαστική κάλυψη, κυρίως από την προηγούμενη εβδομάδα που τερματίστηκαν τα δωρεάν rapid τεστ.

Μπορεί να περνούμε το δεύτερο καλοκαίρι κάτω από την ομπρέλα του κορωνοϊού, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι κατάσταση θα είμαστε τον ερχόμενο χειμώνα.

Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την επιστροφή των περιοριστικών μέτρων (γραπτή αποστολή SMS στο 8998 για διακίνηση αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά από μια συγκεκριμένη ώρα). Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαστε και τον χειμώνα με το safe pass στο χέρι, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021.

Άλλωστε αυτό δήλωσε και στην ιστοσελίδα μας πριν από μερικές μέρες ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Το μέτρο του safe pass θα μείνει στην ζωή μας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021, σημειώνοντας μεταξύ άλλο πως θα έχουμε και την έξαρση του φθινοπώρου.».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Κυριακή 08 Αυγούστου το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 389 (ποσοστό θετικότητας: 1,11%) νέα περιστατικά της νόσου και τρεις νεκρούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προς ποινικοποίηση το bullying σε σχολεία, εργασία και στράτευμα – Οι ποινές

Ενισχύεται με live chat το 1450 - Σχεδόν 200.000 κλήσεις μέχρι στιγμής - Το «μυστικό» που οδήγησε στην επιτυχία του

«Επώδυνη διαδικασία το άνοιγμα του λογαριασμού του ρεύματος» – «Φωνάζει» για αισχροκέρδεια στις τιμές ο Λεβέντης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο - Σε κρίσιμη κατάσταση 57χρονος - Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία

Έβγαλε όπλο μετά από συμπλοκή σε νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία - Στις πέντε οι συλλήψεις

Απόπειρα φόνου στην Πάφο: Η κατάσταση της υγείας 31χρονου που δέχτηκε πυροβολισμούς



Διορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Διορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Μια σειρά από αλλαγές προγραμματίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να καλύψει αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και έχουν προκαλέσει προβλήματα δυσλειτουργίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top