Χαριλάου: Η πίεση στις Εντατικές θα εξακολουθήσει να υφίσταται

Χαριλάου: Η πίεση στις Εντατικές θα εξακολουθήσει να υφίσταται

Η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID, θα συνεχίσει να υφίσταται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, σημειώνοντας ωστόσο ότι άρχισε να σταθεροποιείται η κατάσταση στους κοινούς θαλάμους COVID.

Η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, ανέφερε ο κ. Χαριλάου, αξιολογείται καθημερινά και προβαίνουμε στις δέουσες ενέργειες εκεί και όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αριθμών, σημείωσε, φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών σε κοινούς θαλάμους, όπου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουμε και περαιτέρω μείωση.

«Η πίεση εξακολουθεί να ασκείται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός, είναι πέραν των πενήντα ασθενών καθημερινά. Υπολογίζεται ότι η πίεση αυτή θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα μέχρις ότου σταθεροποιηθεί και σιγά σιγά να δούμε και μείωση», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, νοσηλεύονται έντεκα άτομα, στα οποία έγινε εισαγωγή με αιτία το COVID, έχουν περάσει οι είκοσι ημέρες από την ημέρα νόσησης τους κι έχουν αποχαρακτηριστεί ως περιστατικά, όμως συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην Εντατική λόγω COVID.

Ο κ. Χαριλάου, ενόψει των γιορτών του δεκαπενταύγουστου έκανε έκκληση στον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του. «Η έκκληση μας προς τον κόσμο είναι να αποφύγουν τον συγχρωτισμό, να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα δηλαδή να φέρουν μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και να μειώσουν τις επαφές τους ούτως ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους από πλευρές, εκφράζει η Πρέσβης Γαλλίας ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο

Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους από πλευρές, εκφράζει η Πρέσβης Γαλλίας ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο

Ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα βρουν κοινό έδαφος και θα προχωρήσουν μπροστά, εξέφρασε η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Κλέλια Σεβριέ Κολάτσκο, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο στην Κύπρο τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE