Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

Έναρξη κλινικών δοκιμών τριών θεραπειών για την COVID-19 από ΠΟΥ, συνεχίζεται η αύξηση των μολύνσεων

12.08.2021
08:23
Κορωνοϊός

Έναρξη κλινικών δοκιμών τριών επιπλέον θεραπειών για την COVID-19 ανακοίνωσε ο ΠΟΥ. Συνεχίζεται η αύξηση των μολύνσεων και οι θάνατοι παγκοσμίως. Η Ισπανία ανακοίνωσε δοκιμές του εμβολίου της ενώ στο Βέλγιο ο εμβολιασμός εφήβων ξεπερνά το 50%.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη την προσεχή έναρξη νέων κλινικών δοκιμών παγκοσμίως για την μέτρηση της αποτελεσματικότητας έναντι της Covid-19 τριών επιπλέον θεραπειών: της αρτεσουνάτης, της ιματινίμπης και της ινφλιχιμάβης. «Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την προσεχή φάση της μελέτης SolidarityΈζ, που ονομάζεται Solidarity PLUS και θα δοκιμάσει τρία φάρμακα: την αρτεσουνάτη, μια αγωγή κατά της ελονοσίας στη βαριά μορφή της, την ιματινίμπη, ένα φάρμακο κατά ορισμένων καρκίνων, την ινφλιχιμάβη, μια αγωγή για τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος» όπως η νόσος του Κρον ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Yπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 4.954 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το άθροισμά τους να φθάνει τα 918.237. Το ίδιο διάστημα άλλοι 16 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να αυξάνεται στους 6.587 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έφθασε τα 40.420, το υψηλότερο επίπεδο από την 6η Μαρτίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν σε 405, πάντα σύμφωνα με το Υπουργείο. Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2020, 5,83 εκατ. πολίτες της χώρας -το 62,5% του πληθυσμού- έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19, 5,4 εκατ. έχουν λάβει και δεύτερη και πάνω από 713.000 τρίτη, ενισχυτική.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 31 ασθενείς με την COVID-19, ισάριθμοι με την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε σε 6.968, από 5.636 μία ημέρα νωρίτερα, επί συνόλου 230.039 τεστ. Με 128.304 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αφότου εκδηλώθηκε στη χερσόνησο τον Φεβρουάριο του 2020 ως χθες, η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία, και τον όγδοο βαρύτερο στον κόσμο. Έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 4,4 εκατ. μολύνσεις ως αυτό το στάδιο

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 5.638 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.805.063, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Οι θάνατοι 17 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα σε 91.834 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το τουρκικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 128 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 52.565 νεκρούς ως αυτό το στάδιο από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Τουρκίας. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 27.356 κρούσματα του SARS-CoV-2 (επί συνόλου 278.283 τεστ), με τις καταγεγραμμένες μολύνσεις να φθάνουν τις 5.996.224.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 975 ασθενείς με την COVID-19, από 1.211 την προηγουμένη, ενώ διαγνώστηκαν 32.443 κρούσματα του SARS-CoV-2. Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει επισήμως ως αυτό το στάδιο 565.748 θανάτους επί συνόλου 20 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 727 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 22.711 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το χρονικό σημείο σε 246.203 νεκρούς επί συνόλου 3.020.596 μολύνσεων. Όμως ο απολογισμός αυτός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς,

Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 76 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 8.605 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Καραϊβικής έχει φθάσει ως τώρα τους 3.684 νεκρούς επί συνόλου 483.710 μολύνσεων. Η επαρχία Σιενφουέγος κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο (1.645), ακολουθούμενη από την Αβάνα (1.471), την Ολγκίν (947) και τη Σιέγο δε Άβιλα (634). Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κούβα έχει επιδεινωθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες, παρότι δεν συγκρίνεται με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της
Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Εμβόλια -  τεστ ανίχνευσης

Η Γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε χθες Τετάρτη σχέδιο νόμου που δίνει στον πρόεδρο της χώρας το δικαίωμα να σπάει προσωρινά κατοχυρωμένες πατέντες εμβολίων και συστατικών τους σε περιπτώσεις υγειονομικών κρίσεων, όπως αυτή που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορονοϊού. Το σχέδιο νόμου, που είχε ήδη εγκριθεί από την κάτω Βουλή, θα σταλεί τώρα στον αρχηγό του κράτους προς υπογραφή και επικύρωση, κάτι όμως που δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα γίνει.

Πάνω από ένας στους δύο εφήβους 12-17 ετών στο Βέλγιο έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν κατά της covid-19. Για τα παιδιά 12-15 ετών, πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεση ενός γονέα, ενώ από 16 ετών, κάθε έφηβος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επιλογή του. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Βελγίου (Sciensano), που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Le Soir", το 55% των εφήβων μεταξύ 12 και 17 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Ένα σχεδόν παρόμοιο ποσοστό για κορίτσια και αγόρια. Τα δύο τρίτα των Φλαμανδών εφήβων έχουν δεχτεί μία δόση του εμβολίου της Pfizer, έναντι ενός πολύ μικρότερου ποσοστού στη Βαλλονία. Ωστόσο, τα ποσοστά στις Βρυξέλλες είναι πολύ χαμηλότερα, καθώς κάτω του 18% των εφήβων έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η ισπανική Αρχή Φαρμάκων ενέκρινε σήμερα την έναρξη κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους του πρώτου ισπανικού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού. "Η ισπανική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (AEMPS) ενέκρινε την κλινική δοκιμή του εμβολίου PHH-1V κατά της Covid-19 της (ισπανικής) εταιρείας Hipra", ανακοίνωσε η AEPMS σε ένα δελτίο τύπου. Το εμβόλιο αυτό στηρίζεται σε πρωτείνες, μια φόρμουλα που χρησιμοποιείται επίσης από την αμερικανική εταιρεία Novavax και τη σύμπραξη μεταξύ του γαλλικού εργαστηρίου Sanofi και του βρετανικού GSK. Σύμφωνα με την Hipra, αυτό το εμβόλιο θα συντηρείται μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου, κάτι που θα διευκολύνει τη διανομή του.

Τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19 χωρίς ιατρική συνταγογράφηση θα πληρώνονται από τους ιδιώτες από τα "μέσα Οκτωβρίου" στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ. "Εκστρατεία" για μια επαναληπτική τρίτη δόση του εμβολίου στις "πληθυσμιακές ομάδες που κινδυνεύουν" θα αρχίσει επίσης στα μέσα Σεπτεμβρίου, δήλωσε. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ