Η Ευρώπη να δημιουργήσει διαδρόμους υποδοχής Αφγανών προσφύγων, είπε ο Επίτροπος Οικονομίας

Η Ευρώπη να δημιουργήσει διαδρόμους υποδοχής Αφγανών προσφύγων, είπε ο Επίτροπος Οικονομίας

Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την υποδοχή προσφύγων που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν και επίσης να αποφύγει τις ανεξέλεγκτες ροές παράτυπων μεταναστών, δηλώνει σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη που παραχώρησε.

"Πιστεύω ότι η Ευρώπη θα πρέπει αναπόφευκτα να εξοπλιστεί για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και οργανωμένη υποδοχή, επίσης να αποφύγει τις ανεξέλεγκτες ροές παράτυπων μεταναστών. Τουλάχιστον θα πρέπει να το πράξουν οι χώρες που έχουν τη σχετική βούληση", δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα il Messaggero.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για να συζητήσουν την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Εργαζόμαστε για θετικά αποτελέσματα προς επανέναρξη συνομιλιών

ΠτΔ για Κυπριακό: Εργαζόμαστε για θετικά αποτελέσματα προς επανέναρξη συνομιλιών

Όλοι εργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του την Τρίτη στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

BEST OF TOTHEMAONLINE