ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Αρμεύτης: «Tο σύστημα μας έχει ξεπεράσει τα όρια του» - Δύσκολος προβλέπεται ο Σεπτέμβριος

Δρ Αρμεύτης: «Tο σύστημα μας έχει ξεπεράσει τα όρια του» - Δύσκολος προβλέπεται ο Σεπτέμβριος

Το σύστημα υγείας έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια του, με τον αριθμό νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να έχει κτυπήσει «κόκκινο», λέει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Δρ Χάρης Αρμεύτης, σημειώνοντας ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια του οποίου η κατάσταση εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολη.

«Εμάς, αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύονται παραμένει ψηλός και οι ανάγκες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν ψηλές. Το πρόβλημα είναι το τι θα γίνει αν αυξηθούν περαιτέρω οι ανάγκες για διασηλωνήσεις και τι θα προκύψει μετά τις διακοπές», είπε ο Δρ Αρμεύτης.

Σημείωσε ότι κατά τις διακοπές οι επαφές αυξάνονται και αναμένεται ότι θα υπάρχει μια σχετική αύξηση στα κρούσματα.

«Θεωρώ ότι το σύστημα μας έχει ξεπεράσει τα όρια του. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας είναι μια οριακή κατάσταση. Σίγουρα έχουμε μια ανησυχία για το τι θα είναι ο Σεπτέμβριος. Υπολογίζουμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία, που δεν ξέρουμε πόσο αυστηρά θα τηρηθούν τα μέτρα και πόσο θα μας επηρεάσουν αν έχουμε αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς είπε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι δύσκολος. «Υπάρχει η ανησυχία ότι δεν υπάρχει κάποιο μέτρο αυτή την στιγμή από αυτά που εφαρμόζονται που να μας δίνει την άνεση ή την εγγύηση ότι θα μειώσουν τις εισαγωγές. Σίγουρα ο εμβολιασμός όσο αυξάνεται βοηθά, αλλά δεν θα βοηθήσει άμεσα. Υπολογίζουμε ότι κάποιος που εμβολιάζεται σήμερα, θέλει γύρω στις 45 ημέρες να αναπτύξει ανοσία που να τον προστατεύει σημαντικά», σημείωσε.

Από την άλλη, συνέχισε, έχουμε να κάνουμε με ένα υπερμεταδοτικό στέλεχος που επηρεάζει και τους εμβολιασμένους και επίσης έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση που δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας

Σε ερώτηση αν τα κρούσματα τον Σεπτέμβριο θα κτυπήσουν πάλι τα χίλια, είπε ότι κανένας δεν μπορεί να το απαντήσει. «Η μόνη μας ελπίδα είναι με τους ρυθμούς του εμβολιασμού να μπει κάποιο φρένο αλλά να μην ξεχνούμε ότι ήδη το στέλεχος Δέλτα για να μπορείς να πεις ότι νοιώθεις κάποια ασφάλεια θέλεις 82% διπλούς εμβολιασμούς και άνω. Είμαστε γύρω στο 70%, άρα υπάρχει δρόμος και από την άλλη βλέπουμε τι δυνατότητες υπάρχουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κύριος παράγοντας που βοηθά τους ασθενείς να γίνουν καλά είναι το εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο δεν έχουμε στον αριθμό που απαιτείται», είπε.

Ο Δρ Αρμεύτης μετέφερε την αγωνία και την ανησυχία των ασθενών, που νοσούν αυτή την στιγμή που η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι, που είναι πραγματικά μια δύσκολη κατάσταση και για τους ίδιους τους ασθενείς αλλά και για τους δικούς τους.

«Δυστυχώς, αν δεν το περάσει κάποιος είτε ο ίδιος είτε δικό του πρόσωπο δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτά που λέμε και νομίζει ότι υπάρχει μια αντίληψη ότι κάνουμε τα πράγματα πιο δραματικά. Τα πράγματα είναι ήδη πολύ δύσκολα και μας ανησυχούν. Όταν βλέπεις ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, όταν βλέπεις ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν αν εμβολιάζονταν, δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε», συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top