ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δε λένε να μειωθούν τα κρούσματα - Όλα στο τραπέζι για Σεπτέμβριο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δε λένε να μειωθούν τα κρούσματα - Όλα στο τραπέζι για Σεπτέμβριο

Η όποια σταθεροποίηση παρατηρείται στον εντοπισμό των ημερήσιων περιστατικών δε φαίνεται ικανός για να μετριάσει την επιβαρυμένη επιδημιολογική στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Στη μαύρη λίστα των συμπολιτών μας που έχασαν τη μάχη με τον Covid-19 προστέθηκαν άλλα 3 πρόσωπα το τελευταίο 24ωρο ενώ η ανησυχία εστιάζεται στους σοβαρά νοσούντες αφού παρά τη σχετική μείωση που παρατηρείται στον αριθμό των νοσηλευόμενων, οι ασθενείς σε ΜΕΘ, ΜΑΦ αλλά και διασωληνομένοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης άλλοι 14 ασθενείς που έχουν πάψει να θεωρούνται μολυσματικοί (post-covid) συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε σοβαρή κατάσταση προσθέτοντας άλλο ένα πονοκέφαλο στους αρμόδιους φορείς.

Από τη μία η κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί ‘υπό έλεγχο’ αφού παρά τον -αρκετά- ψηλό αριθμό ημερήσιων περιστατικών (ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την εποχή) το σύστημα υγείας μοιάζει σε αυτό το στάδιο να ανταπεξέρχεται και παρά το φόρτο εργασίας αλλά και την περίοδο αδειών να απορροφά τους κραδασμούς.

Στην αντίπερα όχθη τα λόγια και οι δηλώσεις των μελών της επιστημονικής ομάδας και η βεβαιότητα για επιδείνωση της εικόνας από τον Σεπτέμβριο φέρνει μαύρα σύννεφα πάνω από τον σχεδιασμό επιστημόνων, Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας αφού ο στόχος ήταν -πέραν της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης- να δοθεί η δυνατότητα για μείωση των περιστατικών.

Εικάζεται πως με την παρούσα κατάσταση των δεικτών ενδεχόμενη νέα έξαρση μπορεί να δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα ξεκινώντας από τις ασύμμετρες πιέσεις των νοσηλευτηρίων ενώ οι συνεχείς συγχρωτισμοί -που θα πραγματοποιούνται πλέον κατά κόρον σε εσωτερικούς χώρους λόγω και των καιρικών συνθηκών- ενδέχεται να βάλουν τη σπίθα στο φυτίλι της διασποράς.

Φυσικά κανείς δε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο επαναφοράς αυστηρών περιορισμών που περιλαμβάνουν lockdown και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός και αν αυτό θεωρηθεί η έσχατη λύση. Στις συζητήσεις φαίνεται να κυριαρχούν πιο συγκεκριμένες αυστηροποιήσεις που αφορούν συναθροίσεις, ή αποστάσεις ενώ δεν αποκλείεται να δοθούν νέα μπόνους και κίνητρα εάν η εμβολιαστική κάλυψη δεν αγγίξει το πολυπόθητο 82%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top