ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα γίνει η αποθήκη προσφύγων στην Ευρώπη

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα γίνει η αποθήκη προσφύγων στην Ευρώπη

Η Τουρκία δεν θα γίνει η αποθήκη προσφύγων στην Ευρώπη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ είπε πως είναι ψέματα της αντιπολίτευσης ότι στην χώρα βρίσκονται 1,5 εκατομμύριο Αφγανοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται 300 χιλιάδες εκ των οποίων οι 120 χιλιάδες είναι εγγεγραμμένοι. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως εάν χρειαστεί θα συναντηθούν με την Κυβέρνηση που θα σχηματίσουν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.


Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “έχουμε επίγνωση της αναταραχής που έχει προκληθεί. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να φιλοξενεί τόσο πολλούς πρόσφυγες και να αντιμετωπίζει τόσο λίγα προβλήματα ασφάλειας”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε πως “φυσικά, η Τουρκία δεν είναι μια χώρα χωρίς αξιώσεις, όπου ο καθένας μπορεί να εισέλθει, να βγει και να ενεργήσει όπως θέλει. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε εκείνους που δεν συμμορφώνονται με τους νόμους, τους κανόνες και την τάξη αυτής της χώρας να επιδεικνύουν συμπεριφορές που θα προκαλέσουν χάος”.

“Η Τουρκία δεν έχει καθήκον, ευθύνη ή υποχρέωση να είναι η αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Ο νόμος ισχύει για όλους στη χώρα μας. Οι καλεσμένοι μας δεν αποτελούν εξαίρεση. Ωστόσο, δεν κλείνουμε τα μάτια σε εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους πρόσφυγες για τη βρώμικη ατζέντα τους”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “το κράτος μας είναι πρωτίστως υπεύθυνο για την ασφάλεια και την ευημερία των 84 εκατομμυρίων πολιτών του. Από την άλλη, δεν είμαστε μια κοινωνία που σκέφτεται μόνο τον εαυτό της και γυρίζει την πλάτη σε αυτούς που έρχονται στην πόρτα της”.

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 300.000 Αφγανοί μετανάστες στη χώρα μας, εκ των οποίων οι 120.000 είναι εγγεγραμμένοι. Όπως λένε η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολίτευση ή οι αντίπαλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 1,5 εκατομμύρια Αφγανοί σίγουρα δεν υπάρχουν στη χώρα μας. Όλα αυτά είναι ψέματα”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για το Αφγανιστάν ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “δεδομένου ότι στόχος μας είναι πρωτίστως η σταθερότητα και η ασφάλεια αυτής της χώρας, αν χρειαστεί, θα συναντηθούμε επίσης με την κυβέρνηση που θα σχηματίσουν οι Ταλιμπάν και θα συζητήσουμε τις κοινές ατζέντες μας”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top