Σύνολο 36 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης διερευνώνται ή διερευνήθηκαν από την Αστυνομία

Σύνολο 36 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης διερευνώνται ή διερευνήθηκαν από την Αστυνομία

Ο αριθμός των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης που διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας ανήλθε μέχρι σήμερα στις 36 υποθέσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου.

 
Ερωτηθείσα αν υπάρχουν εξελίξεις όσον αφορά τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι η διερεύνηση των σοβαρών αυτών υποθέσεων συνεχίζει να γίνεται επισταμένα από το ειδικό κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείο.
 
«Ο αριθμός των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης που διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας ανήλθε μέχρι σήμερα στις 36 υποθέσεις. Από αυτές 22 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση, 9 βρίσκονται υπό διερεύνηση και εξακολουθούμε να συλλέγουμε μαρτυρίες και να λαμβάνουμε καταθέσεις ώστε να ολοκληρωθούν και αυτές το συντομότερο δυνατό, 3 υποθέσεις βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες και για 2 αποφασίστηκε η μη ποινική δίωξη από τη Νομική Υπηρεσία», πρόσθεσε.
 
Όπως τόνισε η κα. Κωνσταντίνου, οι υποθέσεις αυτές διερευνώνται με κάθε επαγγελματισμό και εμπιστευτικότητα από την ειδική ανακριτική της Αστυνομίας, χωρίς να αποκαλύπτονται ονόματα ή στοιχεία και λεπτομέρειες που να φωτογραφίζουν οποιοδήποτε πρόσωπο.   
 
«Προτρέπουμε ξανά όποιον κατέχει τέτοιου είδους πληροφορίες για τέτοιου είδους υποθέσεις να μην τις αποσιωπά, αλλά να προβαίνουν σε καταγγελίες στην Αστυνομία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Τους Προέδρους των Κοινοβουλίων μικρών κρατών της Ευρώπης, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για την 18η Διάσκεψή τους, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE