ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ένας θάνατος και 137 νέα περιστατικά COVID-19 στα κατεχόμενα την Τρίτη

Ένας θάνατος και 137 νέα περιστατικά COVID-19 στα κατεχόμενα την Τρίτη

H Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δεν θέλει προς το παρόν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για πιθανές ευρωπαϊκές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από το Αφγανιστάν.

«Αυτά θα μπορούσαν να συζητηθούν μόνο αν κάποιος γνώριζε τι είδους προσφυγικές ροές υπάρχουν προς το εξωτερικό από το Αφγανιστάν. Μέχρι στιγμής, η εσωτερική μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή», είπε σήμερα στη Βιέννη κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντησή της με τον Αυστριακό Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Για εμάς, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το τοπικό προσωπικό. Δεν είναι 300, αλλά μάλλον 10.000 έως 40.000, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε ποιος θέλει να φύγει από τη χώρα. Κανείς δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του εύκολα. Είναι επομένως σημαντικό να δούμε τι μπορεί να γίνει στην ίδια την περιοχή», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Εν τω μεταξύ, ο Κουρτς αρνείται να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Αυστριακό Καγκελάριο, η στάση του σε αυτό δεν έχει αλλάξει. «Η χώρα μου έχει ήδη δεχθεί έναν δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ανθρώπων από το Αφγανιστάν», όπως είπε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top