ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Εκατόν εξήντα δύο άτομα σε οίκους ευγηρίας λαμβάνουν την Παρασκευή την τρίτη δόση εμβολίου

Εκατόν εξήντα δύο άτομα σε οίκους ευγηρίας λαμβάνουν την Παρασκευή την τρίτη δόση εμβολίου

Εκατόν εξήντα δύο άτομα που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας αναμένεται να εμβολιαστούν σήμερα, Παρασκευή με την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η ενισχυτική δόση θα χορηγηθεί σε 90 άτομα στη Λάρνακα, σε 30 άτομα στη Λευκωσία και σε 42 άτομα στην Πάφο.

«Σήμερα ξεκινήσαμε για την τρίτη δόση και σήμερα θα λάβουν αυτή την τρίτη δόση 162 άτομα σε οίκους ευγηρίας. Στη Λάρνακα 90, στη Λευκωσία 30 και στην Πάφο 42», δήλωσε η κα. Γιαννάκη. Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τις 8.30 το πρωί και θα συνεχιστεί έως το μεσημέρι.

Εξήγησε δε, ότι τις επόμενες ηΕκατόν εξήντα δύο άτομα σε οίκους ευγηρίας λαμβάνουν την Παρασκευή την τρίτη δόση εμβολίου
μέρες η χορήγηση της τρίτης δόσης θα συνεχιστεί βάσει προγράμματος που εκπονείται από την αρμόδια ομάδα του Υπουργείου Υγείας.

«Προχωρούμε πολύ δυναμικά, εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο κι επίσης θέλουμε οι στόχοι του Υπουργού Υγείας να υλοποιηθούν», δήλωσε η Χριστίνα Γιαννάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες την έναρξη χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών, σε διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας, σε ανοσοκατασταλμένα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας, νοουμένου ότι έχει παρέλθει περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι μέχρι σήμερα το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ανέρχεται στο 78,8%, ενώ ποσοστό 74,5% ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος walk -in έχει ανέλθει σε 47.000, σύμφωνα με την κα. Γιαννάκη.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες 16-17 το ποσοστό που έχει λάβει την πρώτη δόση ανέρχεται στο 36,8% ή περίπου 7.000 άτομα. Περίπου 7.000 είναι οι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και στις ηλικίες 12-15.

«Ήταν ένας στόχος του Υπουργού Υγείας να φθάσουμε στο τέλος του Αυγούστου, γύρω στο 80%. Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν στο 79%», σημείωσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top