ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 10 κρούσματα σε οίκους ευγηρίας - Η επαρχία που πέρασε πρώτη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 10 κρούσματα σε οίκους ευγηρίας - Η επαρχία που πέρασε πρώτη

Από τις 74,092 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 6,237 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 67,855 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 223 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 13 κρούσματα από 116 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 6 κρούσματα από 2,943 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 37 κρούσματα από 2,720 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 4 κρούσματα από 252 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 1 κρούσμα από 206 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
  • 119 κρούσματα από 47,390 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 43 κρούσματα από 20,465 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Λευκωσία

8,306

9

Λεμεσός

2,763

6

Λάρνακα

2,931

7

Πάφος

2,573

3

Αμμόχωστος

1,769

5

Οίκοι Ευγηρίας

Λευκωσία

470

1

Λεμεσός

188

0

Λάρνακα

79

0

Πάφος

236

0

Αμμόχωστος

198

10

Κλειστές Δομές

175

1

Ειδικά Σχολεία

155

0

Εθνική Φρουρά

282

0

Έλεγχος τουριστών – ΠΑΣΥΞΕ

50

0

Δειγματοληπτικός έλεγχος επιβατών στα Αεροδρόμια

290

1

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE