ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αγωνία» εκφράζει ο Βαρνάβα για ενότητα ενόψει εκλογικού συνεδρίου ΕΔΕΚ - Στη δημοσιότητα επιστολή στον Σιζόπουλο

«Αγωνία» εκφράζει ο Βαρνάβα για ενότητα ενόψει εκλογικού συνεδρίου ΕΔΕΚ - Στη δημοσιότητα επιστολή στον Σιζόπουλο

«Απογοήτευση και αγωνία» αναφορικά με τον συμπεριφορά του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, «έναντι κάθε προσπάθειας για ενότητα του κινήματος», εκφράζει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Γιώργος Βαρνάβα.

Σε σημερινή του δήλωσή του, ο κ. Βαρνάβα επικρίνει επίσης την συμπεριφορά με την οποία ο Μαρίνος Σιζόπουλος «αντιμετωπίζει την κάθε προσπάθεια για ενότητα εντός του Κινήματός μας και την διεξαγωγή ενός Εκλογικού Συνεδρίου μέσα σε κλίμα συναίνεσης, συναγωνιστικότητας και δημιουργίας συνθηκών μη αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, όποιο και να είναι αυτό, ώστε την επόμενη μέρα όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά δημιουργώντας την δυναμική που χρειάζεται το Κίνημα μας».

«Μέσα από την συμπεριφορά του αυτή διαφαίνεται ότι καμία απολύτως πρόθεση δεν έχει στο να συναινέσει για όλα τα πιο πάνω. Αδιαμφισβήτητο τεκμήριο είναι η επιστολή την οποία του απέστειλα στις 06/08/2021 με θέμα ‘Πρόταση Ενότητας’, χωρίς μέχρι σήμερα να πάρω την οποιαδήποτε απάντηση, παρόλο του ότι όλες οι εκλογικές διαδικασίες τρέχουν και η παράκληση μου ήταν όπως απαντήσει το συντομότερο δυνατό» αναφέρει.

Ο κ. Βαρνάνα δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή ημερομηνίας 6 Αυγούστου, προς τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, στην οποία ζητά όπως η ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος στο εκλογικό συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 31η Οκτωβρίου, διεξαχθεί με το μητρώο μελών του κόμματος, το οποίο ο νυν γενικός γραμματέας του κόμματος παρέλαβε από τον προκάτοχό του τον Μάιο του 2017 και όχι το επικαιροποιημένο μητρώο του Νοεμβρίου του ιδίου έτους.

Στην επιστολή του, ο κ. Βαρνάβα υποστηρίζει πως στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του μητρώου, σημειώθηκαν γεγονότα, όπως η «διαγραφή μερικών χιλιάδων μελών χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το καταστατικό του κόμματος» και χωρίς τη ενημέρωσή τους, ενώ κάνει λόγο για «εύλογες και έγκυρες πληροφορίες ότι στο Μητρώο Μελών, το οποίο παρέλαβε η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου, το οποίο θεωρείται ότι είναι το επικαιροποιημένο του Νοεμβρίου 2017, έχει γίνει παραποίηση και πλαστογράφησή του με την εγγραφή εκατοντάδων νέων μελών».

Ακόμη, ο κ. Βαρνάβα υποστηρίζει πως το σημερινό επικαιροποιημένο Μητρώο Μελών δεν έχει εγκριθεί από κανένα συλλογικό όργανο του Κινήματος και σημειώνει ότι αυτό επιβεβαιώνεται και με ραδιοφωνικές δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Κωστή Ευσταθίου.

«Και λαμβάνοντας όλα τα πιο πάνω υπόψη, πιστεύω ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών έχοντας ως βάση το Μητρώο Μελών, το οποίο παραδόθηκε από εσάς αντί του Γραμματέα της Κ.Ε. ως ορίζει το Καταστατικό, στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου, διότι τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι τέτοια που υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η εκλογική διαδικασία να αμφισβητηθεί ή ακόμη να έχει και άδοξο τέλος» αναφέρει, μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top