ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δεν έχει τέλος η μαύρη λίστα των νεκρών - Πόσοι καταλήγουν όταν μπουν σε ΜΕΘ;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δεν έχει τέλος η μαύρη λίστα των νεκρών -  Πόσοι καταλήγουν όταν μπουν σε ΜΕΘ;

Άλλη μία μαύρη μέρα η χθεσινή (Τετάρτη 8/9) αφού σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας άλλοι 5 συνανθρώποι μας έχασαν την μάχη με τον Covid-19 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 523.

Η εξέλιξη αυτή αμαυρώνει τη συνεχή βελτίωση που παρατηρείται στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, με το ποσοστό θετικότητας να πέφτει στο 0.37% με κάτι λιγότερο από 50.000 εργαστηριακές εξετάσεις (48.588) ενώ 131 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται (εκ των οποίων οι 34 σε σοβαρή κατάσταση).

Πέντε λοιπόν συμπολίτες μας έσβησαν τις τελευταίες 48 ώρες σε κάποιο νοσηλευτήριο μεγαλώνοντας τη μαύρη λίστα των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο Covid-19. Πέντε οικογένειες βυθίστηκαν στο πένθος χάνοντας κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο από την πανδημία. Το πέρας της πρώτης εβδομάδας Σεπτεμβρίου μοιάζει να έχει θετικό πρόσημο με την παρούσα κατάσταση να μοιάζει υπό έλεγχο, σύμφωνα όμως με όλες τις δηλώσεις και εξαγγελίες των τελευταίων 2 -περίπου- μηνών τα δύσκολα… τώρα αρχίζουν.

Μετά την κυριαρχία της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ (σχεδόν απόλυτη) έρχεται η μετάλλαξη Mu με τους εμπλεκόμενους μάλιστα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι της.

Η επιστροφή των μαθητών με φυσική παρουσία στις σχολικές αίθουσες, η διαφαινόμενη αλλαγή του καιρού (που θα επιφέρει μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους) αλλά και η εποχική γρίπη αναμένεται να φέρουν μίας ευρύτερης κλίμακας έξαρση με Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας αλλά και συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή να βρίσκονται με το ‘δάχτυλο στη σκανδάλη’ για τη λήψη περαιτέρω μέτρων, δίνοντας έμφαση αυτή τη φορά κυρίως στην πρόληψη και όχι την καταστολή.

Σοκάρει άλλωστε η δήλωση του επιδημιολόγου Δρ Βωνιάτη σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι περίπου 4 στους 10 ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αναμένεται να καταλήξουν, προσπαθώντας να δώσει στην ωμή του διάσταση το μέγεθος του προβλήματος.

Οι διεργασίες για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης αλλά και χορήγηση της 3ης δόσης συνεχίζονται πυρετωδώς την ώρα που τα νοσηλευτήρια ευτυχώς αποφορτίζονται.

Αυτό που μένει να διαφανεί, είναι το μέγεθος της έξαρσης αλλά και το αντίκτυπο που αυτή θα έχει στα νοσηλευτήρια. Άλλωστε ο σκληρός δείκτης της πανδημίας αποτελεί καταλύτη τόσο στη μάζα όσο και την ένταση των περιοριστικών μέτρων που αναμένεται να ληφθούν με την οικονομία να βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top