ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποια η μορφή της πανδημίας το Φθινόπωρο - Μέτρα ή χαλαρώσεις στο τραπέζι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποια η μορφή της πανδημίας το Φθινόπωρο - Μέτρα ή χαλαρώσεις στο τραπέζι

Η κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί, με τα κρούσματα να κυμαίνονται στα ίδια νούμερα περίπου καθημερινά.

Δυστυχώς, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε καινούριους θανάτους συνανθρώπων μας κάτι το οποίο ανησυχεί τόσο τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, όσο και τους ειδικούς που πασχίζουν να σταθούν απέναντι στην πανδημία.

Από πλευράς της Κυβέρνησης, υπάρχει μηδενική διάθεση  για λήψη αυστηρότερων μέτρων και περιορισμών που θυμίζουν τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, όπως για παράδειγμα lockdown ή περιορισμό στις μετακινήσεις (κέρφιου ή SMS στο 8998) .

Αυτό που δεν μπορεί να αποκλειστεί σε τυχόν έξαρση, και για να αποφευχθούν ακραία σενάρια, είναι η περαιτέρω αυστηροποίηση σε μέτρα αποστασιοποίησης, η μείωση του μέγιστου αριθμού παρευρισκομένων -ιδιαίτερα σε ότι αφορά κλειστούς χώρους- καθώς και η εντατικοποίηση του διαχωρισμού των μη εμβολιασμένων που θα λειτουργήσει ως άλλος ένας μοχλός πίεσης προς τη δημιουργία του τείχους ανοσίας.

Εξάλλου, όπως επισήμανε και ο κύριος Τσιούτης, όσο αφορά τη μορφή της πανδημίας μέσα στο Φθινόπωρο κανείς δεν ξέρει τη μορφή θα πάρει η πανδημία, αφού ακόμα και οι ειδικοί περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί ώστε να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπιση της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE