ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποια η μορφή της πανδημίας το Φθινόπωρο - Μέτρα ή χαλαρώσεις στο τραπέζι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποια η μορφή της πανδημίας το Φθινόπωρο - Μέτρα ή χαλαρώσεις στο τραπέζι

Η κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί, με τα κρούσματα να κυμαίνονται στα ίδια νούμερα περίπου καθημερινά.

Δυστυχώς, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε καινούριους θανάτους συνανθρώπων μας κάτι το οποίο ανησυχεί τόσο τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, όσο και τους ειδικούς που πασχίζουν να σταθούν απέναντι στην πανδημία.

Από πλευράς της Κυβέρνησης, υπάρχει μηδενική διάθεση  για λήψη αυστηρότερων μέτρων και περιορισμών που θυμίζουν τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, όπως για παράδειγμα lockdown ή περιορισμό στις μετακινήσεις (κέρφιου ή SMS στο 8998) .

Αυτό που δεν μπορεί να αποκλειστεί σε τυχόν έξαρση, και για να αποφευχθούν ακραία σενάρια, είναι η περαιτέρω αυστηροποίηση σε μέτρα αποστασιοποίησης, η μείωση του μέγιστου αριθμού παρευρισκομένων -ιδιαίτερα σε ότι αφορά κλειστούς χώρους- καθώς και η εντατικοποίηση του διαχωρισμού των μη εμβολιασμένων που θα λειτουργήσει ως άλλος ένας μοχλός πίεσης προς τη δημιουργία του τείχους ανοσίας.

Εξάλλου, όπως επισήμανε και ο κύριος Τσιούτης, όσο αφορά τη μορφή της πανδημίας μέσα στο Φθινόπωρο κανείς δεν ξέρει τη μορφή θα πάρει η πανδημία, αφού ακόμα και οι ειδικοί περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί ώστε να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπιση της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top