Καμία παραδοχή από την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού στις κατηγορίες για παρέμβαση σε προαγωγές

Καμία παραδοχή από την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού στις κατηγορίες για παρέμβαση σε προαγωγές

Δεν παραδέχθηκε ενοχή η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, αφέθηκε ελεύθερη υπογράφοντας προσωπική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ. Στις στις 4 Νοεμβρίου η ακρόαση.

Στις 4 Νοεμβρίου ορίστηκε για ακρόαση η υπόθεση που αφορά την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, η οποία δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε σχέση με παρέμβαση της στις προαγωγές προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Η κ. Κεραυνού παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, όπου τις απαγγέλθηκαν 5 τελικά κατηγορίες, που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, επηρεασμό αρμόδιας αρχής, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, καταρτισμό εγγράφου χωρίς εξουσία και κυκλοφορία του εγγράφου που καταρτίστηκε χωρίς εξουσία.

Οι κατηγορίες βασίζονται σε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία η Πρύτανης παρενέβη μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014, στο έργο επιτροπής αξιολόγησης που είχε λάβει οδηγίες να μελετήσει τις προαγωγές λεκτόρων του ΤΕΠΑΚ, κατά τρόπο που καθόρισαν τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων προς προαγωγή.

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως η ακρόαση της υπόθεσης αρχίσει στις 4 Νοεμβρίου, ενώ η κ. Κεραυνού αφέθηκε ελεύθερη υπογράφοντας προσωπική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Δεν θα εισέλθουμε σε καμία επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης "χωρίς να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων" δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Νέα Υόρκη.