ΠOY: Δεν είναι σωστό να χορηγούμε τρίτη δόση στα υγιή άτομα

ΠOY: Δεν είναι σωστό να χορηγούμε τρίτη δόση στα υγιή άτομα

«Δεν είναι σωστό να χορηγούμε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοιού σε υγιή άτομα», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ρίχνοντας το γάντι στα εύπορα κράτη την ώρα που στις υποανάπτυκτες χώρες δεν έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «CNBC», «σε oρισμένες χώρες, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι μόλις 2% ... οι περισσότερες από αυτές τις χώρες είναι στην Αφρική», τόνισε ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Η τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid έχει ήδη ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σχεδόν το 54% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό «Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» (CDC), πάνω από 1,8 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις έχουν ήδη χορηγηθεί στις ΗΠΑ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το «ΟΧΙ» που πάγωσε ξανά το κυπριακό- Το ναυάγιο της τριμερούς, το blame game Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν και η δύσκολη επόμενη μέρα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το «ΟΧΙ» που πάγωσε ξανά το κυπριακό- Το ναυάγιο της τριμερούς, το blame game Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν και η δύσκολη επόμενη μέρα

Η Νέα Υόρκη, δεν έφερε την πολυπόθητη επανεκκίνηση του Κυπριακού. Έφερε, όμως, κάτι εξίσου σημαντικό: μια καθαρότερη εικόνα, για το πόσο δύσκολος, είναι ο δρόμος που βρίσκεται μπροστά.

BEST OF TOTHEMAONLINE