Εκτινάχθηκε στο 144% η ποσότητα βροχόπτωσης για το Σεπτέμβριο

Εκτινάχθηκε στο 144% η ποσότητα βροχόπτωσης για το Σεπτέμβριο

Οι βροχές του τελευταίου 24ωρου (16 Σεπτεμβρίου) εκτίναξαν στο 144% της κανονικής για τον μήνα Σεπτέμβριο τη μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε από την 1η μέχρι και τις 09.00 της 17ης Σεπτεμβρίου του 2021, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η μέχρι και το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου ανήλθε στα 6,5 χιλιοστά ή στο 144% της κανονικής, σε σύγκριση με 4,5 χιλιοστά, που είναι η μέση κανονική ποσότητα βροχόπτωσης για τον μήνα.

Η ποσότητα βροχόπτωσης του τελευταίου 24ωρου ανήλθε στα 5,9 χιλιοστά.

Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης την ίδια περίοδο σημειώθηκε στον Λυθροδόντα με 79,5 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 1.656% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή και οφείλεται αποκλειστικά στην βροχόπτωση που έπεσε το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθούν το Γεφύρι Παναγιάς με 19,8 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 762% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή, ο Κόρνος με 15,8 χιλιοστά με 277% της κανονικής βροχόπτωσης και η Αθηένου με 12,2 χιλιοστά με 249% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή.

Χωρίς βροχόπτωση παραμένουν από την 1η Σεπτεμβρίου αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων, η Λευκωσία (περιοχή Αθαλάσσας), η Λεμεσός (περιοχή Νέου Λιμανιού), Αεροδρόμιο Λάρνακας, Πόλις, Σταυρός της Ψώκας και  Σαϊττάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ σε κρίση ταυτότητας - Η επιστολή Αναστασιάδη - Η αμηχανία της Πινδάρου και οι ανοιχτές πληγές του παρελθόντος

Ο ΔΗΣΥ σε κρίση ταυτότητας - Η επιστολή Αναστασιάδη - Η αμηχανία της Πινδάρου και οι ανοιχτές πληγές του παρελθόντος

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά συγκυρία, με το Κυπριακό να επιστρέφει στη διεθνή ατζέντα και με τον ΔΗΣΥ να επιχειρεί ανασύνταξη μετά από μια περίοδο πολιτικών ανακατατάξεων, η δημόσια παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη μέσω επιστολής προς την ηγεσία του κόμματος επαναφέρει στο προσκήνιο παλαιότερες, αλλά ανοιχτές, πληγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE