Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Προεδρικό φωταγωγήθηκε με χρυσό χρώμα - Ο ρόλος του Λουκά Φουρλά και ο παιδικός καρκίνος

Το Προεδρικό φωταγωγήθηκε με χρυσό χρώμα - Ο ρόλος του Λουκά Φουρλά και ο παιδικός καρκίνος

Ο «Χρυσός Σεπτέμβρης» έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Σκοπός, η συνένωση δυνάμεων για την καταπολέμησή του.

Ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ και Πρόεδρος της Ομάδας Ευρωβουλευτών κατά του καρκίνου κ. Λουκάς Φουρλάς, παρευρέθηκε απόψε σε σεμνή τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία μέρος του Προεδρικού φωταγωγήθηκε με το χρυσό χρώμα, στέλνοντας μήνυμα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης. Συνοδευόταν από τον γιατρό Ογκολόγο Γιώργο Άστρα και γονείς των οποίων τα παιδιά τους νοσηλεύτηκαν στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Στην παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Βασίλη Πάλμα, ο κ. Φουρλάς, σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε δίπλα στα παιδιά καθώς και τις οικογένειές τους και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την αμέριστη συμπαράσταση. Διαβεβαίωσε, ότι η καταπολέμηση του καρκίνου αποτελεί προτεραιότητα τόσο για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όσο και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο σύνολο του.

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση, ο Ευρωβουλευτής επέδωσε υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποίο παρέλαβε ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, και στο οποίο αναφέρονται συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο.

Πιο αναλυτικά, τονίζεται η ανάγκη όταν εγκρίνεται το κονδύλι από το Υπουργείο Υγείας για μετάβαση ενός παιδιού στο εξωτερικό προκειμένου να θεραπευτεί, ο γονέας να στηρίζεται και από το Υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας για τα υπόλοιπα έξοδα κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο εξωτερικό για τη θεραπεία.

Ζητείται όπως οι οικογένειες των ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό να στηρίζονται με επιπλέον κονδύλι από το κράτος, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα παραμονής τους σε άλλη χώρα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα έξοδα διαμονής, φαγητού και μετακίνησης, αφού πολλές φορές μία θεραπεία έχει διάρκεια αρκετών μηνών.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πολλές φορές προκύπτουν προβλήματα επικοινωνίας, αφού οι ασθενείς δεν έχουν στη διάθεσή τους μεταφραστή που να γνωρίζει την τοπική γλώσσα, όπου γίνεται η θεραπεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυνεννοησία με τους θεράποντες ιατρούς.

Πέραν αυτών, υπογραμμίζεται η σημαντικότητα της προσφοράς κατ’ οίκον νοσηλείας / ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών που η κατάσταση της υγείας τους επιβάλλει να βρίσκονται στο χώρο διαμονής τους και θεωρείται επιτακτική ανάγκη η παρουσία Παιδοψυχολόγου για τα παιδιά, αφού είναι μείζονος σημασίας η καλή ψυχολογική τους κατάσταση κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής περιόδου.

Ο κ. Φουρλάς ευχαρίστησε εκ των προτέρων για τη βέβαιη, όπως είπε, θετική ανταπόκριση της Κυβέρνησης ώστε αυτά τα προβλήματα που χρονίζουν να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά του κ. Πάλμας παραλαμβάνοντας το υπόμνημα, τόνισε την ευαισθησία που έχει τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Κυβέρνηση γενικότερα για θέματα που αφορούν την υγεία και διαβεβαίωσε ότι θα μελετηθούν οι τρόποι επίλυσης των ζητημάτων.

Εκ μέρους των γονέων, η κα Λουΐζα Στεφανίδου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Ευρωβουλευτή και τον Υφυπουργό για τη στήριξη και τη βοήθεια που προσφέρουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά στο παιδοογκολογικό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα προβλήματα που υπάρχουν θα τροχοδρομηθούν προς επίλυση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε εφαρμογή το «Ίκαρος ΙΙ» - Δείτε βίντεο

Καταγγελίες μετά τον θάνατο του Πέτρου – «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο»

Β. Παπαδόπουλος για υπερωρίες: «Ήταν ένα λάθος και αναγνωρίστηκε – Δεν ήταν πολιτική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα πριν μπει ο Οκτώβρης – Ανεβαίνουν τα ποσοστά μετά την «επιστροφή» του φόρου κατανάλωσης – Πίνακας

«Επώδυνη διαδικασία το άνοιγμα του λογαριασμού του ρεύματος» – «Φωνάζει» για αισχροκέρδεια στις τιμές ο Λεβέντης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο - Σε κρίσιμη κατάσταση 57χρονος - Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγίαΠυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε εφαρμογή το «Ίκαρος ΙΙ» - Δείτε βίντεο

Πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε εφαρμογή το «Ίκαρος ΙΙ» - Δείτε βίντεο

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των κοινοτήτων Άλλασσας και Λιμνάτη, στην Επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top