ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Ανάρπαστα τα σχέδια διακοπών και μετά το καλοκαίρι - Σε ποιες τιμές μπορείτε να κλείσετε

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Ανάρπαστα τα σχέδια διακοπών και μετά το καλοκαίρι - Σε ποιες τιμές μπορείτε να κλείσετε

Μπορεί ο τουρισμός να αποτελεί έναν από τους τομείς που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει τους αρμόδιους να προβούν σε μία σειρά από δράσεις που αφορούν την βελτίωση της εικόνας σε αυτό τον τομέα. 

Γνωρίζοντας πως η τουριστική βιομηχανία αποτελεί ένα από τα βασικότερα γρανάζια της -ταλαιπωρημένης- κυπριακής οικονομίας, το αρμόδιο Υφυπουργείο -παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες- έχει προβεί στην εκπόνηση σχεδίων και πλάνων που αφορούν μια πολυπρόσωπη προσέγγιση. 

Ένας από τους πυλώνες, πάνω στους οποίους -ενδεχομένως και εξ'ανάγκης λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία- επιχείρησε να βασιστεί η τουριστική βιομηχανία την χρονιά που διανύουμε είναι και ο εγχώριος τουρισμός. Συγκεκριμένα η εκκίνηση του σχεδίου επιδότησης διακοπών σε ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και καταλύματα εντός Κύπρου φαίνεται να δουλεύει μέχρι στιγμής περίφημα.

Η τεράστια ανταπόκριση και απήχηση του εν λόγω εγχειρήματος δεν παρατηρήθηκε μόνο την περίοδο του καλοκαιριού αλλά τόσο πριν όσο και -αν όλα πάνε κατ'ευχήν- και μετά το λεγόμενο high-season.

Ήδη όπως έχει ανακοινωθεί, παρουσιάστηκε η επέκταση του από τους μήνες Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο ενώ παρά το γεγονός πως στην αρχική δημοσιοποίηση συμπεριελάμβανε όλους τους μόνιμους κάτοικους Κύπρου, μια βδομάδα μετά επήλθε η διευκρίνιση πως αφορά αποκλειστικά εμβολιασμένους. Το σχέδιο επιδότησης έχει βοηθήσει άπαντες αφού από τη μία πλευρά προσφέρει ανάσες σε ξενοδόχους και ξενοδοχουπαλλήλους μέχρι να επέλθει η απαιτούμενη βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα και την κατηγοριοποίηση χωρών που παραδοσιακά αποτελούν 'αιμοδότες' για την Κύπρο. 

Από την άλλη έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τη δυνατότητα (και αναμένεται να προσφέρει ακόμη σε πολλούς) σε Κύπριους πολίτες να διαμείνουν σε υψηλού επιπέδου ξενοδοχεία και καταλύματα σε ιδιαίτερα προσιτές στιγμές. Συγκεκριμένα το πλαφόν τιμής δωματίου/ανά διανυκτέρευση έχει οριστεί στα 60 ευρώ ενώ με την επιδότηση που προσφέρεται (ύψους 35%) το κόστος πέφτει στα 39 ευρώ. 

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη οποιεσδήποτε λεπτομέρειες έχει τονιστεί η πρόθεση -από πλευράς Υφυπουργείου Τουρισμού- το σχέδιο επιδότησης να συνεχιστεί και μετά το μήνα Νοέμβριο. Κάτι τέτοιο, μόνο ευεργετικά αναμένεται να λειτουργήσει αφού θα συνεχίσει να παρέχει το 'φιλί ζωής' σε καταλύματα που υπό άλλες περιστάσεις θα παρέμεναν ίσως και κλειστά εν αναμονή των εξελίξεων στα ζητήματα αυνδεσιμότητας με άλλες χώρες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top