Τμήμα Αλιείας: Ανακριβές το δημοσίευμα για νέο ξενικό είδος ψαριού

Τμήμα Αλιείας: Ανακριβές το δημοσίευμα για νέο ξενικό είδος ψαριού

Αναφορικά με δημοσίευμα που κυκλοφορεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την άφιξη νέου ξενικού είδους ψαριού στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου (βατραχόψαρο), το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Σημειώνει ότι η σχετική αναφορά, πιθανόν να οφείλεται σε λανθασμένη μετάφραση πρόσφατου άρθρου της αγγλικής εφημερίδας The Telegraph για το είδος λαγοκέφαλος (silver cheeked toad fish), με συνεπακόλουθο και την επισύναψη παραπλανητικών φωτογραφιών.

Προστίθεται ότι το ξενικό είδος λαγοκέφαλος έχει καταγραφεί στα νερά της Κύπρου από το 2006. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προϋποθέσεις από Έρχιουρμαν, η σιωπή από Ερντογάν - Ερωτηματικά για την ηλεκτρική διασύνδεση

Κυπριακό: Προϋποθέσεις από Έρχιουρμαν, η σιωπή από Ερντογάν - Ερωτηματικά για την ηλεκτρική διασύνδεση

Η διπλωματία δεν κινείται μόνο με δηλώσεις. Κινείται και με επιμονές, αλλά και με εκκωφαντικές σιωπές. Και τα όσα διαδραματίστηκαν από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Άγκυρα το τελευταίο 24ωρο, δείχνουν ότι στο Κυπριακό διαμορφώνεται ένα σκηνικό χαμηλών τόνων, αλλά υψηλής στρατηγικής σημασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE