Τμήμα Αλιείας: Ανακριβές το δημοσίευμα για νέο ξενικό είδος ψαριού

Τμήμα Αλιείας: Ανακριβές το δημοσίευμα για νέο ξενικό είδος ψαριού

Αναφορικά με δημοσίευμα που κυκλοφορεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την άφιξη νέου ξενικού είδους ψαριού στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου (βατραχόψαρο), το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Σημειώνει ότι η σχετική αναφορά, πιθανόν να οφείλεται σε λανθασμένη μετάφραση πρόσφατου άρθρου της αγγλικής εφημερίδας The Telegraph για το είδος λαγοκέφαλος (silver cheeked toad fish), με συνεπακόλουθο και την επισύναψη παραπλανητικών φωτογραφιών.

Προστίθεται ότι το ξενικό είδος λαγοκέφαλος έχει καταγραφεί στα νερά της Κύπρου από το 2006. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE