Τμήμα Αλιείας: Ανακριβές το δημοσίευμα για νέο ξενικό είδος ψαριού

Τμήμα Αλιείας: Ανακριβές το δημοσίευμα για νέο ξενικό είδος ψαριού

Αναφορικά με δημοσίευμα που κυκλοφορεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την άφιξη νέου ξενικού είδους ψαριού στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου (βατραχόψαρο), το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Σημειώνει ότι η σχετική αναφορά, πιθανόν να οφείλεται σε λανθασμένη μετάφραση πρόσφατου άρθρου της αγγλικής εφημερίδας The Telegraph για το είδος λαγοκέφαλος (silver cheeked toad fish), με συνεπακόλουθο και την επισύναψη παραπλανητικών φωτογραφιών.

Προστίθεται ότι το ξενικό είδος λαγοκέφαλος έχει καταγραφεί στα νερά της Κύπρου από το 2006. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί μονοδιάστατη προσέγγιση με την Τουρκία»

Λετυμπιώτης: «Η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί μονοδιάστατη προσέγγιση με την Τουρκία»

Δεν ακολουθούμε μονοδιάστατη προσέγγιση με την Τουρκία και δεν υιοθετούμε στάση μόνιμης άρνησης είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για να υποδείξει ότι και ο γερμανός Καγκελάριος αναφέρθηκε χθες, στην εποικοδομητική στάση που επιδεικνύει η Κύπρος και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης όσον αφορά την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE