ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενδεχόμενη συμμετοχή Βαγδάτης στην τριμερή με Ιορδανία, συζήτησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με Ιρακινό ομόλογο

Ενδεχόμενη συμμετοχή Βαγδάτης στην τριμερή με Ιορδανία, συζήτησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με Ιρακινό ομόλογο

H προοπτική για συμμετοχή του Ιράκ στον τριμερή μηχανισμό συνεργασίας μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, με τη συμμετοχή και της Αιγύπτου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Πρόεδρο του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλίχ, στο περιθώριο των εργασιών της 76ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση, οι δυο ηγέτες συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις, την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις ΕΕ-Ιράκ, καθώς και την προοπτική για συμμετοχή του Ιράκ στον τριμερή μηχανισμό συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, με τη συμμετοχή και της Αιγύπτου (3 συν 2), ύστερα και από πρόταση της Ιορδανίας, και η ενδεχόμενη φιλοξενία μιας τέτοιας Συνάντησης στην Κύπρο.

Στη συνάντηση, προστίθεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο Ιράκ, κάτι που έχει αντίκτυπο στις γειτνιάζουσες χώρες και στην ευρύτερη περιοχή.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου, καθώς και στην εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από πλευράς της Τουρκίας» σημειώνεται.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ιράκ, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τρέχουσα κατάσταση στο Ιράκ και για τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κούλα Σοφιανού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top