ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πώς την γλιτώνουν οι εμβολιασμένοι - Μέτρα για όλα τα γούστα το χειμώνα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πώς την γλιτώνουν οι εμβολιασμένοι - Μέτρα για όλα τα γούστα το χειμώνα

Ανατροπή φαίνεται να επέρχεται στο ζήτημα που αφορούσε την υποβολή των εμβολιασμένων σε δειγματοληπτικό έλεγχο με ράπιντ τεστ αφού όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη εισήγηση μπαίνει -σε αυτό το στάδιο- στα συρτάρια.

Μετά τις πρώτες διαρροές που αφορούσαν το συγκεκριμένο ζήτημα, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα πολιτών που ήταν αντίθετοι με την εισήγηση αυτή.

Φυσικά η ανατροπή σε αυτή την απόφαση δε σχετίζεται με τις αντιδράσεις αφού όπως υποδείχθηκε και αργότερα μέσω δηλώσεων μελών της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής, η εξαιρετικά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα φαίνεται να μη δικαιολογεί την επιβολή ενός τέτοιου μέτρου.

Υπήρχε φυσικά η σκέψη, πως μια τέτοια απόφαση θα αναιρούσε και τον παράγοντα κινήτρου αφού αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εμβολιαστούν -χωρίς να είναι καθαρά πεπεισμένοι από τις ασπίδες προστασίας του εμβολίου- απλά και μόνο για να αποφύγουν τόσο τον κοινωνικό όσο και τον οικονομικό βραχνά των τεστ.

Η αναίρεση μιας τέτοιας απόφασης εικάζεται πως θα επέφερε διστακτικότητα σε άτομα που ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει για εμβολιασμό. Το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτέμβρη φαίνεται να έχει περάσει σχεδόν αναίμακτα (φυσικά δε μπορεί να μην προσμετρηθεί ο μεγάλος αριθμός θανάτων το τελευταίο διάστημα) με την στρατηγική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να δείχνει επιτυχημένη σε αυτό το κομμάτι.

Η βελτίωση όμως δεν επιφέρει τον παραμικρό εφησυχασμό στις τάξεις της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας που εργάζεται πυρετωδώς με γνώμονα πρωτίστως την πρόληψη νέας έξαρσης.

Συναθροίσεις, σχολικές μονάδες και κλειστές δομές συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού είναι οι πυλώνες στους οποίους βασίζεται η διασπορά του ιού.

Δεν αποκλείεται φυσικά -με την αλλαγή του καιρού, τις συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους αλλά και την φυσιολογική αύξηση περιστατικών εποχικής γρίπης- να επέλθει νέα αύξηση των περιστατικών. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα (κυρίως νε αυστηροποιήσεις σε συγκεκριμένους τομείς) προστατεύοντας το σύστημα υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top