ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αλλαγές στο Safepass, μέτρα για συναθροίσεις - Ποιοι την πληρώνουν τον χειμώνα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αλλαγές στο Safepass, μέτρα για συναθροίσεις - Ποιοι την πληρώνουν τον χειμώνα

Η ορατή πλέον βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας έχει φέρει τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας ενόψει του δύσκολου φθινοπώρου.

Το πλάνο και η στρατηγική που εκπονήθηκε δείχνει έστω και ελαφρώς ετεροχρονισμένα να αποφέρει καρπούς με την εικόνα που αφορά όχι μόνο τα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά και το βαθμό θετικότητας, αλλά και την τεράστια αποσυμφόρηση που παρατηρείται στα νοσηλευτήρια να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. 

Κανείς όμως δε μπορεί να εγγυηθεί παρ'όλα αυτά την εξέλιξη της πανδημίας, αφού η χαλαρότητα που παρατηρείται σε συνάρτηση με τις μεταλλάξεις αλλά και την αλλαγή των καιρικών φαινομένων μας έχουν δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν πως η εικόνα είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη. 

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν μπορεί να παρατηρηθεί ο παραμικρός εφησυχασμός με τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής να βρίσκονται επί ποδός παρακολουθώντας στενά όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι πρόνοιες για την έκδοση Safepass (σκέψεις γίνονται σε ότι αφορά τόσο τον τρόπο ελέγχου, αφού έχουν παρατηρηθεί διάφορες παρασπονδίες, ενώ αλλαγή ενδεχομένως να υπάρξει και σε ότι αφορά τη διάρκεια ισχύς των τεστ) αλλά και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, παρέα με τα σχολεία. 

Έχει αποδειχθεί πως η επίδειξη του Safepass από μόνη της δεν προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια, καθώς δε γίνεται η απαιτούμενη ταυτοποίηση με την ταυτότητα. Το ζήτημα φυσικά κολλά και στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων με τις ισορροπίες να είναι ιδιαίτερα λεπτές, όμως τα συνεχόμενα κρούσματα απειθαρχίας αλλά και η σωρεία πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε συνανθρώπους μας ενδέχεται να φέρει ανακατατάξεις. 

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους αφού εικάζεται πως θα παρατηρηθεί μία μικρή έξαρση των περιστατικών, με τη φυσιολογική παρουσία κρουσμάτων και εποχικής γρίπης να μπερδεύει κάπως το τοπίο. Όσο μεγαλώνει η εμβολιαστική κάλυψη θεωρείται βέβαιο πως παρά την αύξηση περιστατικών η εικόνα στα νοσηλευτήρια θα παραμείνει σε διαχειρίσιμα επίπεδα και αυτός είναι άλλωστε ο πρώτιστος στόχος των κυβερνώντων, δηλαδή η διαφύλαξη του συστήματος υγείας. 

Το βλέμμα λοιπόν θα βρίσκεται στραμμένο σε καφετέριες, ταβέρνες, μπαράκια και χώρους διασκέδασης (και γιατί όχι σε οικίες) αφού θα πρέπει οι συναθροίσεις να γίνονται με μέτρο για να μην προκύψουν ξανά αλυσίδες μετάδοσης. Η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες έχει φέρει στην επιφάνεια κάποια κρούσματα όμως η κατάσταση θεωρείται απόλυτα ελεγχόμενη για την ώρα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top