ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Θάλασσα και βουνό με 39 ευρώ ολόχρονα - Ποιοι θα δικαιούνται, τι θα ισχύσει -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Θάλασσα και βουνό με 39 ευρώ ολόχρονα - Ποιοι θα δικαιούνται, τι θα ισχύσει -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όπως όλα δείχνουν ανάρπαστα έχουν γίνει τα σχέδια επιδότησης διακοπών για Κύπριους. 

Τα σχέδια που ξεκίνησαν πριν το καλοκαίρι του 2021 φαίνεται να βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των συμπατριωτών μας, καθώς συνεχίζεται να υφίσταται τόσο το ενδιαφέρον όσο και οι κρατήσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει προχωρήσει σε μία σειρά από δράσεις για να ενισχύσει την ταλαιπωρημένη βιομηχανία. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η ένεση των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων μέσω εγχώριου τουρισμού που λειτουργεί σαν 'φιλί της ζωής' σε μία περίοδο που οι αφίξεις είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. 

Τόσο την περίοδο του καλοκαιριού, όσο και προηγουμένως, χιλιάδες ήταν οι συμπατριώτες μας που έσπευσαν να επωφεληθούν των σχεδίων απολαμβάνοντας ολιγοήμερες εξορμήσεις ή... κανονικές διακοπές σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Με το πλαφόν να τοποθετείται αρκετά χαμηλά (αναλόγως φυσικά και της περιόδου που επιλέγεται) αλλά και με την Κυβέρνηση να επιχορηγεί το 35% του συνολικού κόστους διαμονής, δίνεται η δυνατότητα στη μέση Κυπριακή οικογένεια να απολαύσει διακοπές και ξεκούραση σε επιλεγμένα και υψηλού επιπέδου καταλύματα. 

Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού μάλιστα, ανακοινώθηκε νέα επέκταση του σχεδίου επιδότησης (με το πλαφόν της διανυκτέρευσης να τοποθετείται στα 60 ευρώ) το οποίο θα είχε ισχύ από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνεχίζουν να επιλέγουν τριήμερα (αφού ως ελάχιστη διαμονή έχουν οριστεί τα 2 βράδια) για φθινοπωρινές αποδράσεις από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα την ίδια ώρα που αυτό λειτουργεί ευεργετικά (έστω και αν δεν είναι αρκετό) για να παραμείνουν ζωντανά καταλύματα και θέσεις εργασίας. 

Όλα δείχνουν πως το τέλος Νοεμβρίου δε θα αποτελέσει και το τέλος των σχεδίων επιδότησης αφού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ορατό είναι το ενδεχόμενο να επεκταθεί ακόμη και μέχρι το καλοκαίρι του 2022 το εν λόγω σχέδιο. Οι πρόνοιες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ούτε φυσικά το πλαφόν αλλά εικάζεται πως δε θα διαφέρουν ιδιαίτερα από το ήδη υπάρχον. 

Υπενθυμίζεται πως το υφιστάμενο σχέδιο επιδότησης ισχύει μόνο για εμβολιασμένους μόνιμους κάτοικους Κύπρου, με το κόστος διανυκτέρευσης (αφαιρώντας την επιδότηση) να φτάνει τα 39 ευρώ. Ήδη διεξάγονται προσπάθειες για να καταρτιστεί ο κατάλογος των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο επόμενο κύμα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στις ορεινές περιοχές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top