ΠΟΛΙΤΙΚΗ

EΔΕΚ στα όρια διάσπασης - Κρίσιμη η σημερινή Κυριακή

EΔΕΚ στα όρια διάσπασης - Κρίσιμη η σημερινή Κυριακή

Ένα βήμα πριν την οριστική ρήξη οδηγείται η ΕΔΕΚ, όπου τα πράγματα φαίνεται να βγαίνουν εκτός ελέγχου, ένα ακριβώς μήνα πριν τις εκλογές για την προεδρία του κόμματος, με ανθυποψήφιους τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον Γιώργο Βαρνάβα.

Το εκλογικό συνέδριο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ενώ μια Κυριακή προηγουμένως (24/10) θα διεξαχθεί το πολιτικό σκέλος του συνεδρίου. Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα 3 Οκτωβρίου, αφού η αντιπαράθεση για την εκλογή της νέας επαρχιακής επιτροπής Λευκωσίας οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Τρία στελέχη του κόμματος, (Ανδρειανή Οδυσσέως, Νίκος Νικολάου και Ηλιάνα Κανάρα), που αμφισβητούν τον Μαρίνο Σιζόπουλο, εξασφάλισαν διάταγμα δικαστηρίου για μη διεξαγωγή της συνδιάσκεψης, επικαλούμενα παρατυπίες στο μητρώο των μελών του κόμματος. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι η εκλογική συνδιάσκεψη της Κυριακής θα διεξαχθεί κανονικά και ότι το κόμμα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Είναι αδιανόητο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να περιφρονεί αποφάσεις δικαστηρίων και να επιχειρεί να διεξαγάγει εκλογές που έχουν ανασταλεί με απόφαση Δικαστηρίου και στη βάση παραποιημένου εκλογικού μητρώου», απάντησε το Δικηγορικό Γραφείο «Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες ΔΕΠΕ» που εκπροσωπεί τα τρία προαναφερθέντα στελέχη της ΕΔΕΚ. Την ίδια θέση εξέφρασαν και άλλα στελέχη, ακόμη και μερικά που τάσσονται υπέρ του Μαρίνου Σιζόπουλου στην αναμέτρηση με τον Γιώργο Βαρνάβα.

Προβάδισμα Σιζόπουλου αλλά…

Με την συνδιάσκεψη της Λευκωσίας ολοκληρώνονται οι αναμετρήσεις σε επαρχιακό επίπεδο, με τον Γιώργο Βαρνάβα να διατηρεί ερείσματα σε Αμμόχωστο και μερικώς στη Λάρνακα. Στις υπόλοιπες επαρχίες είναι σαφής η επικράτηση του νυν Προέδρου, Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος ωστόσο καταγγέλλεται από στελέχη για παρατυπίες στο μητρώο των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη που παίρνουν μέρος στις διαδικασίες αλλά σίγουρα βγαίνει αποδυναμωμένος σε γενικότερο επίπεδο, αφού απέτυχε να αποφύγει την αντιπαράθεση που οδηγεί την ΕΔΕΚ στα επικίνδυνα μονοπάτια της εσωστρέφειας.

Η τελευταία καταγγελία προέρχεται από τον Γιώργο Χαρή, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Επαρχιακής της ΕΔΕΚ Λεμεσού. Ο Χαρή καταγγέλλει εξόφθαλμη ανομίας που νόθευσε το αποτέλεσμα των εκλογών της επαρχιακής Συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ στη Λεμεσό. Ισχυρίζεται ότι πήραν μέρος άτομα που γράφτηκαν παράνομα και παράτυπα στο μητρώο μελών του Κόμματος τις τελευταίες μέρες, κατόπιν σαφών οδηγιών του Μαρίνου Σιζόπουλου, ακόμη και άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, ή συγγενείς επαγγελματικών στελεχών της ΕΔΕΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top