ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε διαθεσιμότητα γιατρός για απόπειρα βιασμού σε νοσοκομείο - Αντιμετωπίζει σκληρές κατηγορίες

Σε διαθεσιμότητα γιατρός για απόπειρα βιασμού σε νοσοκομείο - Αντιμετωπίζει σκληρές κατηγορίες

Ενώπιον του μόνιμου κακουργιοδικείου, παραπέφθηκε ανώτερος ιατρός που εργάζεται σε δημόσιο νοσηλευτήριο, με την κατηγορία της απόπειρας σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς φέρεται να επιτέθηκε σε εργαζόμενη στο νοσοκομείο, επιχειρώντας να την βιάσει.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του Themaonline, στις 10 Αυγούστου έφτασε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας για σεξουαλική παρενόχληση σε γραφέα που εργάζεται σε δημόσιο νοσηλευτήριο, από ανώτερο ιατρό.

Ενεργώντας άμεσα, λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο γιατρό, εναντίον του οποίου έγινε η καταγγελία, για περίοδο τριών μηνών.

Τον Σεπτέμβριο το Αρχηγείο Αστυνομίας και το τμήμα καταπολέμησης εγκλημάτων, ολοκλήρωσαν την έρευνα εναντίον του γιατρού, κρίνοντας ότι υπάρχει υπόθεση η οποία καταχωρήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο παρέπεμψε τον κατηγορούμενο σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στις 25 Οκτωβρίου.

Παράλληλα το δικαστήριο εξέδωσε περιοριστικά μέτρα, απαγορεύοντας στον κατηγορούμενο να πλησιάσει την παραπονούμενη σε απόσταση λιγότερη των 50 μετρών.

Ο γιατρός, αντιμετωπίζει τρεις συνολικά κατηγορίες που αφορούν την απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης δια διείσδυσης, άσεμνη επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση και κατάχρηση εξουσίας.

Εντούτοις μετά την απόφαση του δικαστηρίου για παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον κακουργιοδικείου, ο κατηγορούμενος επέστρεψε πίσω στα καθήκοντα του στο νοσοκομείο.

Στο άκουσμα της εξέλιξης αυτής, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, χρησιμοποιώντας τις εξουσίες που του παραχωρούνται από το νόμο, απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, με την οποία παρέθεσε τα γεγονότα, ζητώντας την παράταση της διαθεσιμότητας του γιατρού, εώς ότου ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενος το άρθρο 85/2 των περί δημόσιας υπηρεσίας νόμων, που αναφέρεται σε λόγους δημοσίου συμφέροντος, ο υπουργός έγραψε στην επιστολή, “Ενόψει της σοβαρότητας και της ιδιαιτερότητας των αδικημάτων επιβάλλεται η απομάκρυνση από τα καθήκοντα του εν λόγω υπαλλήλου με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Η ΕΔΥ, έκανε δεκτό το αίτημα του Υπουργού Υγείας, παρατείνοντας την περίοδο διαθεσιμότητας του γιατρού, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας και την έκδοση απόφασης από το κακουργιοδικείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top