ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικράτηση Σιζόπουλου αλλά ο πόλεμος στην ΕΔΕΚ δεν έχει λήξει

Επικράτηση Σιζόπουλου αλλά ο πόλεμος στην ΕΔΕΚ δεν έχει λήξει

Πλήρης θα πρέπει να θεωρείται η επικράτηση του Μαρίνου Σιζόπουλου στο εσωκομματικό σκηνικό με βάση το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων σε όλες τις επαρχιακές συνδιασκέψεις, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με τη ψηφοφορία για τη νέα επαρχιακή επιτροπή της Λευκωσίας. Νέος επαρχιακός γραμματέας εξελέγη ο Σπύρος Χριστοφίδης, ο ανήκει στο στρατόπεδο του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η αθρόα προσέλευση μελών της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας εξελίχθηκε από μόνη της σε ψήφο εμπιστοσύνης για τον Μαρίνο Σιζόπουλο, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε με στελέχη της ΕΔΕΚ, τα οποία πέτυχαν να εξασφαλίσουν δικαστικό διάταγμα για την μη πραγματοποίηση της συνδιάσκεψης. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε καλέσει τα μέλη να προσέλθουν κανονικά στη συνδιάσκεψη και εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι η έκκλησή του εισακούστηκε, αφού όπως ανακοινώθηκε, ψήφισαν 688 άτομα σε αντίθεση με 550 άτομα που ψήφισαν το 2017 και 158 που ψήφισαν το 2014.

Το θέμα του διατάγματος του Δικαστηρίου παραμένει ανοικτή πληγή για την ΕΔΕΚ. Τα στελέχη που αιτήθηκαν την έκδοσή του (Ανδρειανή Οδυσσέως, Νίκος Νικολάου και Ηλιάνα Κανάρα), θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι θα αποταθεί στο δικαστήριο για να προσβάλει το διάταγμα.

Με την συνδιάσκεψη της Λευκωσίας ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις σε επαρχιακό επίπεδο, με τον Γιώργο Βαρνάβα να διατηρεί ερείσματα σε Αμμόχωστο και μερικώς στη Λάρνακα. Στις υπόλοιπες επαρχίες είναι σαφής η επικράτηση του νυν Προέδρου, Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος ωστόσο, δέχεται εντονότατες επικρίσεις από όλο και περισσότερα στελέχη.

Η αντιπαράθεση στην ΕΔΕΚ δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα. Οι δύο ομάδες, του Μαρίνου Σιζόπουλου από τη μια και του Γιώργου Βαρνάβα από την άλλη, προβλέπεται ότι θα κορυφώσουν τη ρητορική τους, προσβλέποντας στη συσπείρωση των ψηφορόρων τους ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης θα πρέπει να θεωρείται το συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top