ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βγαίνουν Σεϋχέλλες, Ανγκουίλα και τη Δομινίκα από τη λίστα μη συνεργάσιμων επικρατειών σε θέματα φορολογίας της ΕΕ

Βγαίνουν Σεϋχέλλες, Ανγκουίλα και τη Δομινίκα από τη λίστα μη συνεργάσιμων επικρατειών σε θέματα φορολογίας της ΕΕ

Το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε την Τρίτη να αφαιρέσει τις Σεϋχέλλες, την Ανγκουίλα και τη Δομινίκα από τον κατάλογο των μη συνεργάσιμων επικρατειών σε θέματα φορολογίας.


Παράλληλα, η Τουρκία παραμένει στον ξεχωριστό κατάλογο των χωρών που έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή καλής φορολογικής διακυβέρνησης, αλλά δεν πληρούν ακόμα όλα τα διεθνή πρότυπα, καθώς δεν εφαρμόζει την ανταλλαγή πληροφοριών με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο χώρες και η Ανγκουίλα, που αποτελεί υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκονταν στον κατάλογο καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια φορολογικής διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιλαμβάνουν την κατάταξη τους ως «επί το πλείστον συνεργάσιμες» του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών.

Εννέα περιοχές παραμένουν στον κατάλογο της ΕΕ ως μη συνεργάσιμες επικράτειας σε θέματα φορολογίας (παράρτημα Ι): η Αμερικανική Σαμόα, οι Νήσοι Φίτζι, το Γκουάμ, το Παλάου, ο Παναμάς, η Σαμόα, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και το Βανουάτου.

Ενόσω εκκρεμούν τα αποτελέσματα των επιπρόσθετων ελέγχων, οι Σεϋχέλλες, η Ανγκουίλα και η Δομινίκα βρίσκονται στον κατάλογο των επικρατειών που δεν πληρούν ακόμα όλα τα διεθνή φορολογικά πρότυπα, όμως έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή καλής φορολογικής διακυβέρνησης (παράρτημα ΙΙ).

Στον δεύτερο αυτό κατάλογο προστέθηκαν η Κόστα Ρίκα, το Χονγκ Κονγκ, η Μαλαισία, η Βόρειος Μακεδονία, το Κατάρ και η Ουρουγουάη, ενώ αφαιρούνται από αυτήν η Αυστραλία, το Εσουατίνι και οι Μαλδίβες καθώς έχουν εφαρμόσεις τις απαραίτητες φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Η Τουρκία παραμένει στο παράρτημα ΙΙ, ως συνέχεια των συμπερασμάτων του Συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο, τα οποία καλούσαν την Τουρκία να δεσμευτεί για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με όλα τα κράτη μέλη. Όπως σημειώνεται δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει πρόοδος και χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω βήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top