Μεγάλη εκδήλωση εμβολιασμού στο Λανίτειο στη Λεμεσό - Καλεί τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά η Χριστίνα Γιαννάκη -ΒΙΝΤΕΟ
06.10.2021 - 13:10
Καλεσμένη στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» ήταν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.
Αρχικά ανέφερε ότι το Υπουργείο εξασφάλισε το κατάλληλο φάρμακο για θεραπεία της μικρής Άσια. Μόλις παραληφθεί το ειδικό αυτό φάρμακο θα ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησής του στο παιδάκι.
«Αν κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο και έχουν περάσει οι έξι μήνες μπορεί να έρθει στην εκδήλωση που θα κάνουμε το Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο της Λεμεσού την Κυριακή (10/10). Θα ισχύει και για την πρώτη δόση. Το ποσοστό τώρα των πλήρως εμβολιασμένων είναι 78.5%. Στόχος του υπουργού ήταν να φτάσουμε το 82% και μακάρι να βοηθήσει ο κόσμος και να φτάσουμε το 85%. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη εκδήλωση και θα γίνει με κόπο και μόχθο. Θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 3 το απόγευμα. Αυτό με τους εμβολιασμούς θα ισχύει μόνο την Κυριακή», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.
Την Παρασκευή στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ενώ το Σάββατο η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα συναντηθεί και με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν.