ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις για μη εμβολιασμένους στο Υπουργικό - Ποιο μέτρο δεν πάει πουθενά

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις για μη εμβολιασμένους στο Υπουργικό - Ποιο μέτρο δεν πάει πουθενά

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής η χώρα μας έχει αποκρούσει με επιτυχία την αναμενόμενη έξαρση Σεπτεμβρίου καθώς οι αριθμοί μαρτυρούν την εντυπωσιακή βελτίωση που παρατηρείται στα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου. 

Κάτι τέτοιο φυσικά μόνο εφησυχασμό δεν φέρνει στις τάξεις Κυβέρνησης, Υπουργείου Υγείας και επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, αφού ο φόβος για νέα έξαρση συνεχίζει να πλανάται. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα παραδείγματα που μπορούν να αντιπαραταθούν, όταν στο παρελθόν μαζική άρση των μέτρων και προσφορά υπέρμετρων χαλαρώσεων επέφεραν πισωγύρισμα. 

Παρ’όλα αυτά η αισιοδοξία φέρνει προσεγμένες χαλαρώσεις, οι οποίες μάλιστα θα αφορούν και τους μη-εμβολιασμένους. Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τομείς του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφους) αλλά και αθλητισμό (γήπεδα) πλέον πρόσβαση αναμένεται να έχουν και μη εμβολιασμένοι με την προϋπόθεση να προσκομίζουν αρνητικό PCR.  

Αυτό είναι ένα βήμα μεν προς την σωστή κατεύθυνση, όμως από την άλλη μεγάλος είναι και ο ντόρος που προκλήθηκε μετά και τις δηλώσεις του πρώην μέλους της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής, Λεόντιου Κωστρίκη που εξέφρασε την παραδοξότητα της επιμονής στην μοριακή εξέταση PCR (από τη στιγμή που το ράπιντ τεστ χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα).

Το μέτρο που σε αυτό το στάδιο δεν πρόκειται να μετακινηθεί είναι η εκτεταμένη χρήση μάσκας. Σύμφωνα και με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα η μάσκα θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά προστατευτικά μέτρα και δεν συντρέχει λόγος να απαλοιφεί σε τόσο πρώιμο στάδιο. 

Αρκετές είναι οι συστάσεις που τέθηκαν ενώπιον του Υπουργού Υγείας και θα μεταφερθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για να λάβουν το πράσινο φως στην αυριανή (Παρασκευή 8/10) συνεδρία. Φυσικά τα πάντα παραμένουν ρευστά μέχρι και τις τελικές και επίσημες ανακοινώσεις αφού στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών ανατροπών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE