Μειώνεται το ηλικιακό όριο για εμβολιασμό με την 3η δόση – Όλες οι πληροφορίες

Μειώνεται το ηλικιακό όριο για εμβολιασμό με την 3η δόση – Όλες οι πληροφορίες

Μειώνεται περαιτέρω από αύριο το ηλικιακό όριο για τη χορήγηση της 3ης δόσης, σε μια προσπάθεια το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ώστε να αυξηθεί η ανοσία και η προστασία τους έναντι της COVID-19.

Συγκεκριμένα, από αύριο, 8 Οκτωβρίου, πρόσβαση στην Πύλη Εμβολιασμού θα μπορούν να έχουν όσοι πολίτες είναι ηλικίας 70 ετών και άνω και έχουν παρέλθει έξι (6) μήνες από την ημερομηνία που έλαβαν τη 2η δόση του εμβολίου κατά της COVID-19. Τα ραντεβού θα διεκπεραιώνονται από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, και έπειτα.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα με Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, τα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in), θα εξυπηρετούν άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω που επιθυμούν να εμβολιαστούν με την 3η δόση.

Μέχρι και χθες, εμβολιάστηκαν με 3η δόση 17,140 άτομα που ανήκουν στις ομάδες πληθυσμού, στις οποίες δόθηκε προτεραιότητα για εμβολιασμό, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE