ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατροί που τίθενται σε διαθεσιμότητα…δουλεύουν ιδιωτικά – «Είναι ανήθικο αλλά δεν είναι παράνομο»

Γιατροί που τίθενται σε διαθεσιμότητα…δουλεύουν ιδιωτικά – «Είναι ανήθικο αλλά δεν είναι παράνομο»

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται περιπτώσεις γιατρών οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα αλλά δεν παύουν να ασκούν την ιατρική ιδιωτικά.

Ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, Βάσος Οικονόμου, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», σχολιάζοντας αυτές τις περιπτώσεις γιατρών καθώς και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις σαν κι αυτές.

«Πρέπει η Πολιτεία να αγγίξει το θέμα αυτό με απόλυτη σοβαρότητα, απόλυτη ταχύτητα και απόλυτη αυστηρότητα για να κτυπήσουμε με βιαιότητα αυτές τις απαράδεχτες πράξεις που συμβαίνουν είτε εκ μέρους γιατρών είτε εκ μέρους ιερωμένων είτε εκπαιδευτικών. Δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα από την εκμετάλλευση ενός που βρίσκεται σε θέση ισχύος», είπε ο κύριος Οικονόμου.

«Δεν είναι αυτοσκοπός η τιμωρία, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη», πρόσθεσε.

«Εδώ και δεκαετίες, εμείς παρόλο που δεν είμαστε νομικοί, κάποιοι που ασχολήθηκαν με την ιατρική δεοντολογία είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχαν ζητήσαν το νομικό δικαίωμα που έχει η ΕΔΥ να πει του "Α" εκ πρώτης όψεως η Αστυνομία έχει συγκλονιστικά στοιχεία εναντίον του και έχει ετοιμάσει τον φάκελο για να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία»

«Ζητήσαμε αυτό το δικαίωμα να το έχουμε και εμείς και να πούμε του "α" γιατρού που κατηγορείται για σοβαρό παράπτωμα. Εμείς ζητούμε ένα Σώμα να γίνει σε συνεργασία με φορείς και να κάνει την ίδια πράξη που κάνει και η ΕΔΥ. Δηλαδή, γιατρέ δεν θα δεχθείς γυναίκα στο ιατρείο σου ή παιδάκι μέχρι να αποδειχθεί ότι είσαι αθώος», τόνισε.

Καταληκτικά, όσο αφορά τους γιατρούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα ο κύριος Οικονόμου είπε ότι παρόλο που ο γιατρός στερείται το δικαίωμα να πηγαίνει στο χώρο του δημόσιου νοσηλευτηρίου να ασκήσει επάγγελμα, αυτό δεν του απαγορεύει να το κάνει ιδιωτικά. Είναι μεν ανήθικο αν το πράξει αλλά δεν είναι παράνομο.

«Πρέπει να κλείσουμε αυτές τις τρύπες και να απαγορεύεται να ασκήσει και ιδιωτικά ιατρική ο υπό διερεύνηση γιατρός μέχρι να εκδικαστεί»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top