ΔΙΕΘΝΗ

Κλεμάν Μπον: Οι Γάλλοι ψαράδες δεν πρέπει να πληρώσουν για την αποτυχία του Brexit

Κλεμάν Μπον: Οι Γάλλοι ψαράδες δεν πρέπει να πληρώσουν για την αποτυχία του Brexit

Ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Γάλλοι ψαράδες δεν πρέπει να πληρώσουν για την αποτυχία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.



«Απέτυχαν με το Brexit. Ήταν μια κακή επιλογή. Με το να μας απειλούν, να απειλούν τους ψαράδες μας, δεν θα καταφέρουν να προμηθευτούν γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ο κ. Μπον, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Θα παραμείνουμε σταθεροί. Οι Βρετανοί μας χρειάζονται να πουλήσουμε τα προϊόντα τους», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ είχε εκφράσει την ετοιμότητα της Γαλλίας να επαναξιολογήσει τη διμερή συνεργασία της με τη Βρετανία αν το Λονδίνο συνεχίσει να αγνοεί την συμφωνία που επιτεύχθηκε για τα δικαιώματα αλιείας στο πλαίσιο της σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit. 

Το Παρίσι έχει εκφράσει την αγανάκτησή του για την άρνηση του Λονδίνου να παραχωρήσει τον σωστό κατά το ίδιο αριθμό αδειών σε γαλλικά ψαράδικα στα θαλάσσια ύδατα της Βρετανίας και απειλεί με αντίποινα.  Οι Γάλλοι ψαράδες έχουν αναφέρει επίσης ότι μπορεί να μπλοκάρουν το Βόρειο λιμάνι του Καλαί και την σιδηροδρομική γραμμής της Σήραγγας της Μάγχης (Channel Tunnel), που αποτελούν δύο βασικά σημεία εμπορικής κίνησης μεταξύ Βρετανίας και ηπειρωτικής Ευρώπης, αν το Λονδίνο δεν παραχωρήσει περισσότερες άδειες αλιείας εντός των επόμενων 17 ημερών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top