ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χαλαρώσεις και για ανεμβολίαστους - Αλλαγή στρατηγικής από τους επιδημιολόγους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χαλαρώσεις και για ανεμβολίαστους - Αλλαγή στρατηγικής από τους επιδημιολόγους

Ολόκληρος ο μηχανισμός που έχει κινητοποιηθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας φέρεται να λειτουργεί περίφημα μέχρι στιγμής, αφού η χώρα μας φαίνεται να αποκρούει με επιτυχία το κύμα έξαρσης που είχε προαναγγελθεί για τις αρχές του φθινοπώρου. 

Κάτι τέτοιο όμως μόνο εφησυχασμό δε φέρνει στους εμπλεκόμενους αφού παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί. Η ευμετάβλητη κατάσταση του καιρού, οι διάφορες μεταλλάξεις αλλά και η συμπεριφορά των πολιτών μπορεί ανά πάσα στιγμή να φέρουν ανακατατάξεις καθώς με την εμφάνιση εστιών και αλυσίδων μπορεί να δημιουργηθεί νέα έξαρση. 

Μέρος της στρατηγικής επικεντρώνεται σε χώρους και υπηρεσίες όπου υπάρχει αυξημένη συνάθροιση ή συνωστισμός με πρώτο μέλημα να αποτελούν στο παρόν στάδιο τα σχολεία. Η όποια σύσταση για λήψη μέτρων συμπεριελάμβανε εμβολιασμένους δε φαίνεται να είχε οποιαδήποτε υπόσταση αφού διαψεύστηκε άμεσα από επίσημα χείλη μελών της επιστημονικής ομάδας ενώ στη συνέχεια μερική αλλαγή παρουσιάστηκε και στην κατεύθυνση των μέτρων προς ανεμβολίαστους. 

Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργικού Συμβουλίου χαλαρώσεις δόθηκαν και στα άτομα που δεν έχουν ενταχθεί στο εμβολιαστικό πλάνο. Συγκεκριμένα μικρές διευκολύνσεις που αφορούν την παρουσία τους σε χώρους που σχετίζονται με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό (όπως η κάθοδος τους σε γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφο) όμως μόνο με τη διεξαγωγή μοριακού τεστ PCR. 

Αυτό μάλιστα δείχνει και την πρόθεση μερικής αλλαγής στη στρατηγική που ακολουθήθηκε στην εκκίνηση των εμβολιασμών αφού έστω και με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα και στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί να παρευρίσκονται σε χώρους που προηγουμένως δε μπορούσαν να παραστούν. Η Κυβέρνηση έχοντας το μαχαίρι και το καρπούζι φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω μετά από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που τα αντι-κίνητρα φέρεται να επέφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Πλέον το μεγάλο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης παρέχει ένα δίχτυ ασφάλειας, ενώ την ίδια ώρα οι κινήσεις στη σκακιέρα για να πειστεί -έστω και μερίδα όσων δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο εμβολιαστικό πλάνο- συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Τα κέντρα τύπου Walk-In λειτουργούν στην εντέλεια έχοντας φέρει μέχρι στιγμής ευεργετικά αποτελέσματα ενώ την ίδια ώρα τα νοσηλευτήρια έχουν αποσυμφορηθεί προσφέροντας την πολυτέλεια για μεγαλύτερη ευελιξία σε χαλαρώσεις που τονώνουν την οικονομία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top