Ανεξάρτητοι ανακριτές: Εισηγούνται ποινικές και πειθαρχικές διώξεις αστυνομικών για τον Αίαντα

Ανεξάρτητοι ανακριτές: Εισηγούνται ποινικές και πειθαρχικές διώξεις αστυνομικών για τον Αίαντα

Σε εισηγήσεις που αφορούν τόσο σε ποινικές όσο και σε πειθαρχικές διώξεις μελών της Αστυνομίας προβαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων (ΑΑΔΙΠΑ) κατά της Αστυνομίας για την υπόθεση που αφορά τη χρήση του αντιοχλαγωγικού οχήματος της Αστυνομίας «ΑΙΑΝΤΑΣ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, αυτή σε χθεσινή πολύωρη συνεδρία της, εξέτασε και συζήτησε, το πόρισμα των τεσσάρων ποινικών ανακριτών, και την έκθεση του Προέδρου της, αναφορικά με τις καταγγελίες πολιτών εναντίον μελών της Αστυνομίας, σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Λευκωσία, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε το αντιοχλαγωγικό όχημα της Αστυνομίας «ΑΙΑΝΤΑΣ».

Όπως αναφέρεται δόθηκαν οδηγίες στη Γραμματεία της Αρχής όπως οι αποφάσεις στις οποίες αυτή κατέληξε, μαζί με τις εισηγήσεις της, αλλά και τις εισηγήσεις των ποινικών ανακριτών, όπως και του Προέδρου της, προωθηθούν άμεσα στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

"Σημειώνεται ότι οι εισηγήσεις της Αρχής αφορούν, τόσο σε ποινικές, όσο και σε πειθαρχικές διώξεις μελών της Αστυνομίας", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από την Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

ΠτΔ από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη, τόνισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE