Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Λίγο πριν την αναχώρησή του για τις αφρικανικές χώρες, όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για την προμήθεια 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 λέγοντας ξεκάθαρα ότι η Άγκυρα θέλει να αγοράσει τα σύγχρονα F-16.
«Υπάρχει το ποσό που πληρώσαμε για τα F-35, όμως από τις ΗΠΑ ήρθε η πρόταση για F-16. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να κλείσουμε το κενό για την άμυνα της χώρας μας. Θέλουμε να διευρύνουμε τον στόλο μας στα μαχητικά αγοράζοντας νέα F-16», δήλωσε χαρακτηριστικά o Ταγίπ Ερντογάν όπως μετέδωσε ο Σκάι.
Πηγή: in.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




