Δολοφονία βουλευτή στη Βρετανία: Ο άντρας που συνελήφθη είχε κλείσει ραντεβού για να τον συναντήσει

Δολοφονία βουλευτή στη Βρετανία: Ο άντρας που συνελήφθη είχε κλείσει ραντεβού για να τον συναντήσει

Ο άντρας που συνελήφθη μετά το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου του Βρετανού βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες την Παρασκευή, είχε κλείσει ραντεβού για να δει τον βουλευτή, μέσω του γραφείου του στην εκλογική του περιφέρεια, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η δολοφονία του Έιμες, που ανήκε στο Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έχει προκαλέσει την επανεξέταση των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζονται για τους πολιτικούς στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής των Συντηρητικών Ντέιβιντ Άμες δέχτηκε επίθεση την Παρασκευή έξω από εκκλησία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους ψηφοφόρους του στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο 69χρονος βουλευτής, που δέχτηκε αρκετές μαχαιριές, βρισκόταν για τουλάχιστον δυο ώρες στον χώρο της εκκλησίας, όπου γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς, τελικά, αποτέλεσμα.

Η βρετανική αστυνομία το Σάββατο ανακοίνωσε ότι η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε τη ζωή του βουλευτή αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE