Κορωνοϊός: Η Pfizer καταθέτει φάκελο για εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Η Pfizer καταθέτει φάκελο για εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών στην Ευρώπη

Φάκελο με στοιχεία και έρευνες για εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατέθεσαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων οι εταιρείες Pfizer και BioNTech.Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, εντός του Νοεμβρίου αναμένουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αμερικανικών αρχών στις 26 Οκτωβρίου.

Η δόση εμβολίου που θα δοθεί σε αυτή την ηλικία θα είναι μικρότερη, δηλαδή 10 μικρογραμμάρια συγκριτικά με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες που λαμβάνουν 30 μικρογραμμάρια.

Αν και τα παιδιά αυτής της ηλικίας διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, ειδικοί τονίζουν ότι μπορούν να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταδώσουν στον ευρύτερο πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο το Ισραήλ εμβολιάζει παιδιά 5-11 ετών τα οποία όμως έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.