ΕΚΤΑΚΤΟ: Ποινική δίωξη για βιασμό σε ακόμα έναν ηθοποιό - Μακραίνει ο κατάλογος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ποινική δίωξη για βιασμό σε ακόμα έναν ηθοποιό - Μακραίνει ο κατάλογος

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε προχώρησε στην άσκηση ποινική δίωξης για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού.

Το αδίκημα φέρεται ότι έχει διαπραχθεί το 2020 με τα στοιχεία να φθάνουν στα χέρια της δικαιοσύνης μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος οι σοβαρές καταγγελίες. Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συναίνεση από τη γυναίκα που τον κατήγγειλε. Ωστόσο, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στα χέρια του ανακριτή ο οποίος θα κληθεί σε απολογία. Τον Ιανουάριο η πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo

Στο μεταξύ προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Συγκεκριμένα, στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Το τσουνάμι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τη Σοφία Μπεκατώρου μετά την κατάθεση ψυχής που έκανε ανοίγοντας τον φάκελο του #metoo στην Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE