Συνάντηση Αβέρωφ με Έλληνα Πρέσβη: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση Αβέρωφ με Έλληνα Πρέσβη: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση, με τον Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Έλληνα Πρέσβη Ιωάννη Παπαμελετίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου και ο κ. Παπαμελετίου τόνισαν την κοινή βούληση Ελλάδας και Κύπρου για λύση εντός του συμφωνημένου πλαισίου και των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα σημειώθηκε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κοινές αλλά κοινός είναι και ο αγώνας αντιμετώπισής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που ενδυναμώνει την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελλάδας στο τόξο της Ανατολικής Μεσογείου, προστίθεται.

«Κύπρος και Ελλάδα θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία και επικοινωνία για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις δυο χώρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Στη συνεχώς αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στη δεξίωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 250ης επετείου από την Ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.