ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπέρ της εισαγωγής του θεσμού επιτήρησης υποδίκων με ηλεκτρονικό βραχιολάκι τάσσεται η Υπουργός Δικαιοσύνης

Υπέρ της εισαγωγής του θεσμού επιτήρησης υποδίκων με ηλεκτρονικό βραχιολάκι τάσσεται η Υπουργός Δικαιοσύνης

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου τάσσεται υπέρ της τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας και την εισαγωγή του θεσμού επιτήρησης υποδίκων με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, σημειώνοντας ότι στόχος όλων παραμένει η ασφάλεια και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. 


Σε γραπτή δήλωσή της, με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την προχθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, η Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι υποστηρίζει απόλυτα την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας και την εισαγωγή του θεσμού επιτήρησης υποδίκων με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μέτρο όπως αναφέρει, το οποίο εντάσσεται στα βήματα εκσυγχρονισμού που πρέπει να ακολουθεί το ποινικό και σωφρονιστικό μας σύστημα.

Εντούτοις, συμπληρώνει ότι κατά πόσο το μέτρο αυτό θα έπρεπε να εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις ατόμων που κατηγορούνται για εκμετάλλευση ή και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, για αδικήματα βίας κατά των γυναικών, για εμπορία ναρκωτικών και για φόνο, ήταν κάτι που προβλημάτισε έντονα τους αρμόδιους φορείς στο Υπουργείο της.

Όπως σημειώνει «μετά από διαβούλευση τόσο με τον Αρχηγό Αστυνομίας, όσο και με τη Διεύθυνση των Φυλακών, το Υπουργείο κατέληξε στη θέση ότι οι πιο πάνω περιπτώσεις θα πρέπει να τυγχάνουν εξαίρεσης από τη δυνατότητα εφαρμογής του θεσμού, γιατί ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους».

Δηλώνει απερίφραστα ότι «όχι μόνο δεν φιμώνει, αλλά αντίθετα ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση και την κατάθεση εισηγήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου κατά τη διαμόρφωση πολιτικής».

«Την ίδια στιγμή», προσθέτει, «σε καμία περίπτωση δεν επεμβαίνει στο έργο της Βουλής με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πέραν του να συμβάλλει εποικοδομητικά στο έργο της καταθέτοντας απόψεις».

Σύμφωνα με την Υπουργό Δικαιοσύνης «το παρόν ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, χρήζει σκέψης και προβληματισμού και αναμένουμε ότι μέσα από τη συζήτηση, με τη συμμετοχή και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, όπως ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και τα Δικαστήρια, η Βουλή θα καταλήξει στην ορθότερη λύση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top