Καταδικάζουν την απόπειρα πραξικοπήματος στο Σουδάν Μισέλ και Μπορέλ

Καταδικάζουν την απόπειρα πραξικοπήματος στο Σουδάν Μισέλ και Μπορέλ

Την καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόπειρα πραξικοπήματος στο Σουδάν εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε συνέχεια της καλέσματος από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ προς όλα τα μέλη να επιστρέψουν στην διαδικασία μετάβασης.


«Καταδικάζουμε σθεναρά την απόπειρα πραξικοπήματος στο Σουδάν και επιβεβαιώνουμε την ισχυρή στήριξή μας στην διαδικασία μετάβασης» ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μισέλ.
 
«Καλούμε όλα τα μέρη να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του πρωθυπουργού και των πολιτικών ηγετών», πρόσθεσε.
 
Νωρίτερα ο κ. Μπορέλ είχε δηλώσει με ανάρτησή του πως παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στο Σουδάν.
 
«Η ΕΕ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους και τους περιφερειακούς εταίρους να επαναφέρουν τη διαδικασία μετάβασης», είχε προσθέσει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Απειλεί ο Λαριτζανί: Αν οι ΗΠΑ κόψουν το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

LIVE: Απειλεί ο Λαριτζανί: Αν οι ΗΠΑ κόψουν το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

Δεκατρείς ημέρες μετά το ξέσπασμα της πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή, η ένταση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε κινήσεις αποκλιμάκωσης.Την ίδια ώρα, δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 Fighting Falcon απογειώθηκαν από την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE