ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος μεταξύ των χωρών που έστειλαν για ανακύκλωση τουλάχιστον τα μισά απορρίμματα από πλαστικές συσκευασίες

Η Κύπρος μεταξύ των χωρών που έστειλαν για ανακύκλωση τουλάχιστον τα μισά απορρίμματα από πλαστικές συσκευασίες

Το 51% των απορριμάτων από πλαστικές συσκευασίες στην Κύπρο το 2019 στάλθηκε για ανακύκλωση, σε σύγκριση με 41% στον μέσο όρο της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.


Το 2019, κάθε κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρήγαγε 34,4 κιλά απορριμάτων από πλαστικές συσκευασίες. Από αυτά ανακυκλώθηκαν 14,1 κιλά σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Ο όγκος των απορριμάτων από πλαστικές συσκευασίες ανά κάτοικο αυξήθηκε κατά 24% μεταξύ του 2009 και του 2019, αύξηση που μεταφράζεται σε 6,7 επιπλέον κιλά ανά άτομο.

Ωστόσο την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 50% ο όγκος των απορριμάτων που ανακυκλώνονταν, δηλαδή επιπρόσθετα 4,7 κιλά ανά άτομο.

Όπως όμως σημειώνει η Eurostat στην ανακοίνωσή της, αυτό σημαίνει πως κάθε άτομο παράγει επιπλέον 2 κιλά απορριμάτων από πλαστικές συσκευασίες, τα οποία δεν ανακυκλώνονται.

Εννέα κράτη μέλη έστειλαν για ανακύκλωση πάνω από τα μισά απορρίμματα από πλαστικές συσκευασίες σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία: η Λιθουανία (70%), η Τσεχία (61%), η Βουλγαρία (59% βάσει δεδομένων του 2018), η Ολλανδία (57%), η Σουηδία και η Σλοβακία (53%), η Ισπανία (52%), η Κύπρος (51%) και η Σλοβενία (50%).

Λιγότερο από ένα τρίτο αυτών των απορριμάτων στέλνεται για ανακύκλωση στη Μάλτα (11% βάσει δεδομένων του 2018), η Γαλλία (27%), η Ιρλανδία (28%), η Αυστρία (31%), η Πολωνία (32%) και η Ουγγαρία (33%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top