ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Σε 2-3 εβδομάδες θα τρέχουν όλοι να εμβολιαστούν και θα φωνάζουν»

Δρ. Καραγιάννης: «Σε 2-3 εβδομάδες θα τρέχουν όλοι να εμβολιαστούν και θα φωνάζουν»

Την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, σχολίασε ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης, όντας φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», ενώ μίλησε και για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Παράλληλα, προέτρεψε τους νέους να πάνε να εμβολιαστούν για να προστατευτούν και από τη μετάλλαξη Δέλτα+.

Αρχικά ανέφερε ότι «χθες έγιναν μόνο 14 ή 24 χιλιάδες, δεν θυμάμαι. Κυμαινόμαστε λίγο πιο κάτω από το 200 και βλέπουμε μια ανοδική πορεία. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην Εθνική Αναφορά που θα βγει σήμερα. Η αύξηση αυτή είναι αισθητή στις ηλικίες 10-19. Αυτό που θα γίνει είναι σε 2-3 εβδομάδες εάν συνεχίσει να υπάρχει η αύξηση θα τρέχουν όλοι να εμβολιαστούν. Θα αρχίσουν να ανησυχούν και θα φωνάζουν γιατί θα υπάρχει συνωστισμός. Ένας στους δύο σε αυτές τις ηλικίες είναι ευάλωτος, αν λάβουμε υπόψη ότι είναι μικρή η εμβολιαστική κάλυψη στις ηλικίες 10-19».

Έπειτα πρόσθεσε πως «ο κόσμος δεν πρέπει να τρομάζει όταν τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας. Είχαμε και τις πρώτες βροχές, έπεσε και λίγο η θερμοκρασία και μείναμε στα σπίτια μας. Όταν κλείνουμε τα παράθυρα και τις πόρτες χρειάζεται προσοχή. Έχουμε και το Δέλτα+ στην Κύπρο που είναι πιο μεταδοτικό και γνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν. Εκείνοι που πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση να την κάνουν, εκείνοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να πάνε να εμβολιαστούν. Μετά από 6,5 δισεκατομμύρια εμβόλια είναι απόλυτα ασφαλή και όχι μόνο αυτό αλλά μας προστατεύουν. Να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και στους χώρους εργασίας».

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top