ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποδέχθηκαν τον Αναστασιάδη με πλακάτ: «Δώστε μας τις δουλειές μας πίσω»

Υποδέχθηκαν τον Αναστασιάδη με πλακάτ: «Δώστε μας τις δουλειές μας πίσω»

Τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη σχετικά με το θέμα των εργαζομένων του πολυκαταστήματος Era, πρώην  Kόροιβος, στην Πάφο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυδύναμο Κέντρο Πάφου, o Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι, «θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθώ την εξέλιξη».

Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “όχι στην ανεργία ναι στην ευαισθησία”, “δώστε μας τις δουλειές μας πίσω”και “Πρόεδρε μας, πιστεύουμε θα μας δικαιώσεις".

Γίνονται, είπε ο Πρόεδρος, διαβήματα, ώστε τηρώντας τη νομιμότητα, να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. 

Είμαστε έτοιμοι, συνέχισε, “και για κατεπείγουσα ακόμα εξέταση του θέματος, αν ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες”, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν μπορούν να παραβιάσουν διατάγματα του δικαστηρίου, όπως καλά γνωρίζουν, αλλά προσπαθούν για το πώς θεραπεύεται το πρόβλημα. 

"Αυτό που είναι η επιδίωξη μας", συνέχισε, "είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι εκεί όπου υπάρχουν δουλειές να βλέπουμε το ενδεχόμενο της ανεργίας ως αποτέλεσμα παρατυπιών ή νομικών κωλυμάτων". 

Η κύρια έγνοια μας, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι, “να κρατηθείτε στις δουλειές σας, να δούμε πώς με νόμιμο τρόπο δημιουργούνται οι προοπτικές, ώστε να αποφευχθούν τα όσα δυσάρεστα αντιμετωπίζετε”.

Τόνισε πως συμμερίζεται τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς τους, προσθέτοντας πως "είναι ανθρώπινο". 

"Άλλοι δεν έχουν και ψάχνουν να βρουν δουλειές, δεν μπορεί εκείνους που έχουν δουλειές να τους οδηγούμε στην ανεργία. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν", κατέληξε. 

Σημειώνεται πως το πολυκατάστημα «Era», πρώην Korivos αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αναστολής των εργασιών μετά από διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για τερματισμό της χρήσης της οικοδομής, εντός δύο μηνών από τις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εταιρεία με βάση απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να εξασφαλίσει από τον Δήμο Πάφου, ως Αρμόδια Αρχή, πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top