Άρχισε η χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου σε επαγγελματίες υγείας στα κατεχόμενα

Άρχισε η χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου σε επαγγελματίες υγείας στα κατεχόμενα

Άρχισε σήμερα στα κατεχόμενα η χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 σε επαγγελματίες υγείας. 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ, ανέφερε ότι τα εμβόλια άρχισαν να γίνονται στο νοσοκομείο εκτάκτων αναγκών στη Λευκωσία.
 
Διευκρίνισε ότι οι πρώτες δύο δόσεις ήταν με το εμβόλιο Sinovac, η τρίτη με Biontech και η τέταρτη το ίδιο, τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και αυτούς που θα πρέπει να κάνουν ταξίδι στο εξωτερικό.
 
Ο κ. Ουστέλ απηύθυνε επίσης έκκληση στον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις και να φορά μάσκα καθώς με την έλευση του χειμώνα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.
 
Ανακοίνωσε και τους αριθμούς όσον αφορά τους εμβολιασμούς αναφέροντας ότι 276.310 άτομα ή ποσοστό 72,33% έχουν εμβολιαστεί με μία δόση και με δύο δόσεις 261.490 (68,45%). Τρίτη δόση έχουν κάνει μέχρι στιγμής 48.140 άτομα.
 
Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 551.722 δόσεις, όπως σημειώνεται.
 
Χθες Σάββατο, ανακοινώθηκαν 120 κρούσματα, τα 86 εγχώρια, από 13.599 τεστ. Εξιτήριο πήραν 140 άτομα, υπό παρακολούθηση ή θεραπεία βρίσκονται 1238, 47 στο νοσοκομείο, 5 στην εντατική.
 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22.421 και των θυμάτων 88.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στα παρά πέντε συμφωνήθηκε κατάπαυση πυρός – Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στον Λίβανο

LIVE: Στα παρά πέντε συμφωνήθηκε κατάπαυση πυρός – Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στον Λίβανο

Λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο του Τραμπ στο Ιράν και αφού είχαν προηγηθεί οι απειλές του ότι θα «εξαφανίσει έναν ολόκληρο πολιτισμό» η Τεχεράνη αποδέχτηκε πρόταση κατάπαυσης πυρός διάρκειας δύο εβδομάδων με αντάλλαγμα να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ. Και οι δύο πλευρές επιχειρούν να παρουσιάσουν τη συμφωνία ως νίκη, με το Ιράν να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δέχτηκαν ως βάση διαπραγματεύσεων τα 10 σημεία της πρότασης της Τεχεράνης που περιλαμβάνουν το δικαίωμα εμπλουτισμού ουρανίου, την άρση των κυρώσεων και την παύση των επιθέσεων σε Ιράκ, Υεμένη και Λίβανο. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE