ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος του ΔΗΣΥ: Η στήριξη του εθελοντισμού από το κράτος του εξοικονομεί πόρους

Πρόεδρος του ΔΗΣΥ: Η στήριξη του εθελοντισμού από το κράτος του εξοικονομεί πόρους

Όταν το κράτος στηρίζει εθελοντικά κέντρα εξοικονομεί πόρους, καθώς θα κόστιζε πολλαπλάσια αν το ίδιο έκανε αυτή τη δουλειά, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» στη Λεμεσό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ενημερώθηκε το πρωί για τα προγράμματα που το Κέντρο παρέχει δωρεάν σε νεογνά και έγκυες και εξήρε το έργο που επιτελεί εδώ 33χρόνια, σημειώνοντας πως ο ιδρυτής του, αείμνηστος παιδίατρος Αμερίκος Αργυρίου, άφησε πίσω του μια «βαριά κληρονομιά».

Τόσο ο Πρόεδρος του Κέντρου, Δρ.Αργύρης Αργυρίου, όσο και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου και βουλευτής, Φωτεινή Τσιρίδου, επεσήμαναν την ανάγκη για περαιτέρω οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση, κάτι που όπως υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι προς όφελος του κράτους.

«Η στήριξη κέντρων εθελοντισμού όπως το δικό σας δεν κοστίζει στο κράτος, εξοικονομεί πόρους του κράτους, γιατί αν αυτή τη δουλειά την έκανε το κράτος, που όφειλε να το κάνει, θα κόστιζε πολλαπλάσια», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Άρα, συνέχισε, με το να στηρίξει το κράτος οικονομικά τον εθελοντισμό, την πρωτοβουλία του μακαριστού Αμερίκου Αργυρίου, «και αναγκαία κοινωνική προσφορά πετυχαίνει αλλά, παράλληλα, εξοικονομεί και δεν σπαταλά».

Ο Δρ. Αργυρίου έθιξε, από την πλευρά του, το θέμα «αποδοχής από όλη την Πολιτεία για το τι κάνει το Κέντρο εδώ και 33 χρόνια» αλλά και το θέμα «ανασφάλειας που νιώθουμε όλα αυτά τα χρόνια, αφού πολλές φορές νομίζουμε πως δεν θα τα βγάλουμε οικονομικά πέρα για να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για τις έγκυες και τα νεογνά».

Κάλεσε δε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να βοηθήσει «ώστε το Κέντρο να τεθεί κάτω από μια οικονομική ασπίδα από το κράτος, για να συνεχίσει να διενεργεί εύκολα και αποτελεσματικά όλες αυτές τις εξετάσεις».

Εξάλλου, η Φωτεινή Τσιρίδου, εξέφρασε τη βεβαιότητα της πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για θεσμοθέτηση των προγραμμάτων προληπτικής παιδιατρικής, τα οποία καλύπτονται σχεδόν κατά 50% υπό μορφή χορηγίας και παρέχονται δωρεάν σε όλα τα νεογνά και όλες τις μητέρες.

«Επιθυμία μας είναι αυτά να θεσμοθετηθούν για να αισθάνεται το Κέντρο περισσότερη ασφάλεια και να βασιστεί πάνω στα προγράμματα υγείας και πρόληψης, να επεκτείνει το εθνικό ανιχνευτικό πρόγραμμα, που ήδη το πράττει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Υπουργείο Υγείας», συμπλήρωσε.

Η κ. Τσιρίδου εξέφρασε, εξάλλου, τη χαρά της που η επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ συμπίπτει με την 1η μέρα του Νοέμβρη, καθώς ο μήνας είναι αφιερωμένος από τον Σύνδεσμο Φίλων του Κέντρου στην προληπτική παιδιατρική, υπό το σύνθημα «Με γνώμονα το παιδί, για ένα καλύτερο αύριο».

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, οργανώνονται διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τα προγράμματα που παρέχει το Κέντρο αλλά και για την οικονομική στήριξη του.

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το ενδιαφέρον του, η Διευθύντρια του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, Πατρούλα Χατζήπαπα, υπενθύμισε πως το Κέντρο προσφέρει δωρεάν, πρόγραμμα προγεννητικού ελέγχου, πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου νεογνών και ανιχνευτικό πρόγραμμα ακοής νεογνών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΣτα... χαρακώματα Νικόλας-Χρίστου: «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε και κουκουλοφόρους;» - «Μην μου φορτώνετε ευθύνες»

Στα... χαρακώματα Νικόλας-Χρίστου: «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε και κουκουλοφόρους;» - «Μην μου φορτώνετε ευθύνες»

Στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ επικεντρώθηκε η συζήτηση Προέδρου ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, και του Προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top